Gyors vacsora: debreceni almával és gyöngyhagymával

Gyors vacsora: debreceni almával és gyöngyhagymával

Hozzávalók:

  • 2 gerezd fokhagyma
  • 2-3 dl cider vagy száraz fehérbor
  • 2-3 db babérlevél
  • 1 kis csokor petrezselyem
  • 3 ek. olívaolaj
  • 8 db debreceni kolbász
  • 2 db alma
  • 150 g ecetes gyöngyhagyma

Elkészítési idő35 perc
gyors_vacsora_debreceni-gyongy-hagyma

Elkészítés

1. Az olajat egy nagy serpenyőbe öntjük és tűzhelyen hevíteni kezdjük. A gyöngyhagymát lecsepegtetjük, a kolbászt kisebb darabokra vágjuk, a fokhagymagerezdeket felaprítjuk.

2. A kolbászdarabokat a forró olajon pár perc alatt átsütjük, majd kiszedjük egy tálba és félretesszük.

3. A gyöngyhagymát a visszamaradt zsiradékra öntjük és 4-5 percig pároljuk. Közben az almákat meghámozzuk és feldaraboljuk.

4. Ha a gyöngyhagyma párolásával megvagyunk, hozzáadjuk a félretett kolbászdarabokat, az almadarabokat, a fokhagymát, a babérleveleket és felöntjük 2-3 dl ciderrel (vagy száraz fehérborral).

5. Közepesnél kicsit magasabb lángon kb. 10 percig főzzük. Közben a petrezselymet felaprítjuk és ha az alma megpuhult, a bor java elfőtt, megszórjuk  az egészet a petrezselyemmel, átforgatjuk és már tálalhatjuk is.

Magában, vagy friss kenyérrel tunkolva is szuper.

Forrás: nlcafe.hu