Gyors vacsora: cukorborsós Gnocchi
Hozzávalók: (kb. 4 adaghoz):
- 40 dkg konyhakész gnocchi
- 20 dkg cukorborsó
- 4 dl zsíros tejszín
- 3 dl zöldség alaplé
- 12 db szárított paradicsom
- 4-5 gerezd fokhagyma
- 1/2 tk só
- őrölt bors, ízlés szerint
- 1 kis csokor friss bazsalikom levelei
- egy marék parmezán (elhagyható)
- 2-3 ek olívaolaj
Elkészítés:
Egy magas falú, tapadásmentes serpenyőben felhevítjük az olajat és elkezdjük rajta megpirítani a friss gnocchit.
Ha minden szem kapott egy kis színt, akkor hozzáadjuk a zúzott fokhagymát, aprított bazsalikomot és paradicsomot és végül a cukorborsóval is jól összeforgatjuk, néhány perc alatt, vigyázva, hogy a fokhagyma nehogy megégjen.
Felöntjük az alaplével és tejszínnel, majd kóstolás után fűszerezzük és jól beforraljuk, mártás sűrűségűre.
Aki kívánja, tehet rá sajtot is.
Forrás: nlcafe.hu