Gyors vacsora: cukorborsós Gnocchi

Gyors vacsora: cukorborsós Gnocchi

Hozzávalók: (kb. 4 adaghoz):

  • 40 dkg konyhakész gnocchi
  • 20 dkg cukorborsó
  • 4 dl zsíros tejszín
  • 3 dl zöldség alaplé
  • 12 db szárított paradicsom
  • 4-5 gerezd fokhagyma
  • 1/2 tk só
  • őrölt bors, ízlés szerint
  • 1 kis csokor friss bazsalikom levelei
  • egy marék parmezán (elhagyható)
  • 2-3 ek olívaolaj

Elkészítés:

gyors-vacsora-cukor-borso-gnocchi

Egy magas falú, tapadásmentes serpenyőben felhevítjük az olajat és elkezdjük rajta megpirítani a friss gnocchit.
Ha minden szem kapott egy kis színt, akkor hozzáadjuk a zúzott fokhagymát, aprított bazsalikomot és paradicsomot és végül a cukorborsóval is jól összeforgatjuk, néhány perc alatt, vigyázva, hogy a fokhagyma nehogy megégjen.
Felöntjük az alaplével és tejszínnel, majd kóstolás után fűszerezzük és jól beforraljuk, mártás sűrűségűre.
Aki kívánja, tehet rá sajtot is.

Forrás: nlcafe.hu