Gyors tavaszi leves gombával – recept
Bruttttál gyorsan kész van; melengeti a lelkedet is és nagyon finom leveske ez
A Gyors tavaszi leves gombával hozzávalói :
- 2 db sárgarépa
- 2 db gyökér
- 1 fej hagyma
- sansa olíva olaj
- 1 doboz gomba konzerv
- 1 boboz zöldborsó konzerv
- só
- bors, őrölt köménymag
- víz
- eper levél vagy csipetke
A Gyors tavaszi leves elkészítése:
A répát és a gyökereket gyorsan megpucoljuk és negyedelve felaprítjuk. Közben a Konzerv zöldségeket felbontom és leszűröm.
Végy elő egy közepes fazekat; hevíts benne olajat, mehet bele az apróra vágott hagyma. Dinsztelem, majd mehet bele a répa és a gyökér; hagyd együtt hevülni és , hogy a sárga répa kiengedje a narancssárga színét. Mehet hozzá a két feéle zöldség konzerv és fel lehet önteni vízzel.
Jöhet a fűszerezés; majd a vége előtt 10 perccel a tészta. Főzd gyorsan készre.
Jó étvágyat kíván a Pikantéria csapata!
Naponta új recept ötletekért, találkozzunk a FaceBook on is.
A Pikantéria Hivatalos Facebook Oldala