Forrás: femina.hu
Gyors spenótos – Gnocchi sok fokhagymával és sajttal
Hozzávalók 4 személyre:
- 50 dkg gnocchi
- 20 dkg mirelit spenót
- 15 dkg reszelt parmezán
- 2 dl tejszín
- 2 gerezd fokhagyma
- 5 dkg vaj
- bors
- só
- szerecsendió
Elkészítés ideje:
Elkészítés: 10 perc, főzés: 10 perc
Elkészítés:
Tégy fel vizet forrni, és ha már lobog, tedd bele a gnocchikat, majd dobj hozzá egy csipet sót. Ha mégis te akarod elkészíteni a tésztát,akkor kattints ide a receptjéért. Arra ügyelj, hogy ne főzd túl a tésztát. Akkor az igazi, ha a nudlik kicsit kemények maradnak. Főzés közben ne kevergesd meg őket. Ha a gnocchik feljönnek a felszínre, szedd ki őket, csepegtesd le, és még forrón forgasd át a vajon.
A szószhoz olvaszd ki a spenótot, majd hidegen keverd össze a tejszínnel, az apróra vágott vagy áttört fokhagymával, sóval, borssal, szerecsendióval, és alacsony tűzön, óvatosan melegítsd fel. Ha nem mirelit spenótból készíted, akkor vágd csíkokra a leveleket, majd vajon párold át, és ehhez öntsd a többi hozzávalót. Tálaláskor rakd a szószt a tésztára, és szórd meg jól reszelt parmezánnal.
Ezek a legnépszerűbb tészták
Spagetti, makaróni, lasagne, mindegy, melyik, a tésztákat soha nem lehet megunni. Ezek a receptek egészen biztos, hogy a kedvenceid lesznek.