Gyors Mexikói töltött paprika, recept

Gyors Mexikói töltött paprika, recept

Ez a recept nagyon gyors és egyszerű megoldás a reform és egzotikus konyha kedvelőinek. Meleg nyári napok gyors és könnyű megoldása. Feleségem kissé könnyedebben készítette el, ami ilyen meleg időben jobban is esik.

 

A Gyors Mexikói töltött paprika hozzávalói 4 fő részére:

  • 2 db piros és 2 db sárga vagy sárga és zöld színű kaliforniai paprika
  • 500 g darált pulykahús
  • egy kis csokor friss korinader, ha nincs, akkor ok lesz a koriander mag is őrölve
  • 1-2 tk só
  • 1 tk piros paprika
  • 1 kk bors
  • olíva olaj
  • 1 medve tömlős sajt
  • 15-20 dkg reszelt pannónia sajt
  • 1 kis fej vörös hagyma
  • 2 gerezd fokhagyma
  • ha szeretnéd, hogy jobban össze álljon a töltelék a paprikában, akkor 1 tojás ( mi nem tettük bele )

gyors mexikói töltött paprika előkészítve

A Gyors Mexikói töltött paprika elkészítése:

  1. A paprikákat mosd meg, majd vágd le a száras ” kalapjukat”

  2. Egy serpenyőben hevíts kevés olíva olajat, mehet bele az apróra vágott fokhagyma, majd a vörös hagyma – ha elegánsabbat szeretnél, akkor chalotta vagy sonka hagymát használj

  3. párold üvegesre majd , hintsd meg édes paprikával, amikor a színt felvette az olajos hagyma akkor mehet rá a pulykahús – hevítsd egy kicsit, közben fakanállal forgatva fedő nélkül.

  4. kb 3/4-ed készre kell majd főzni a pulykahúst. Mehet bele a tömlős sajt – majd a reszelt sajt felét; a levágott paprika kalapok felhasználható részét darabokban. Majd fűszerezd: bors, só és a végén már a tűzhelyet lekapcsolva vágd rá a friss koriander leveleket.

  5. töltsd meg ezzel a masszával a paprika fejeket; olíva olajozz be egy kiesbb tepsit, helyezd bele a töltött paprikákat. Locsold meg a tetejét is olíva olajjal és tedd a sütőbe, 200 C fokon kb fél órára

  6. a végén szórd meg a paprika fejeket a maradék sajttal és ezzel együtt pirítsd fel.

gyors mexikói töltött paprika

Jó étvágyat kívánunk.