Gyors Mexikói töltött paprika, recept

Ez a recept nagyon gyors és egyszerű megoldás a reform és egzotikus konyha kedvelőinek. Meleg nyári napok gyors és könnyű megoldása. Feleségem kissé könnyedebben készítette el, ami ilyen meleg időben jobban is esik.
A Gyors Mexikói töltött paprika hozzávalói 4 fő részére:
- 2 db piros és 2 db sárga vagy sárga és zöld színű kaliforniai paprika
- 500 g darált pulykahús
- egy kis csokor friss korinader, ha nincs, akkor ok lesz a koriander mag is őrölve
- 1-2 tk só
- 1 tk piros paprika
- 1 kk bors
- olíva olaj
- 1 medve tömlős sajt
- 15-20 dkg reszelt pannónia sajt
- 1 kis fej vörös hagyma
- 2 gerezd fokhagyma
- ha szeretnéd, hogy jobban össze álljon a töltelék a paprikában, akkor 1 tojás ( mi nem tettük bele )
A Gyors Mexikói töltött paprika elkészítése:
-
A paprikákat mosd meg, majd vágd le a száras ” kalapjukat”
-
Egy serpenyőben hevíts kevés olíva olajat, mehet bele az apróra vágott fokhagyma, majd a vörös hagyma – ha elegánsabbat szeretnél, akkor chalotta vagy sonka hagymát használj
-
párold üvegesre majd , hintsd meg édes paprikával, amikor a színt felvette az olajos hagyma akkor mehet rá a pulykahús – hevítsd egy kicsit, közben fakanállal forgatva fedő nélkül.
-
kb 3/4-ed készre kell majd főzni a pulykahúst. Mehet bele a tömlős sajt – majd a reszelt sajt felét; a levágott paprika kalapok felhasználható részét darabokban. Majd fűszerezd: bors, só és a végén már a tűzhelyet lekapcsolva vágd rá a friss koriander leveleket.
-
töltsd meg ezzel a masszával a paprika fejeket; olíva olajozz be egy kiesbb tepsit, helyezd bele a töltött paprikákat. Locsold meg a tetejét is olíva olajjal és tedd a sütőbe, 200 C fokon kb fél órára
-
a végén szórd meg a paprika fejeket a maradék sajttal és ezzel együtt pirítsd fel.
Jó étvágyat kívánunk.