Gyors hópehely (bögrésen is)

Gyors hópehely (bögrésen is)

A mérce a szokásos 2,5 dl-es bögre!

A Gyors hópehely Hozzávalói kb. 50 darab nagyobb süteményhez:

A tésztához:

– másfél bögre szoba hőmérsékletű sertészsír (30 dkg)
– 5 bögre fehér finomliszt (62,5 dkg)
– 2 tojás sárgája
– 1 csomag (7 g) porélesztő (vagy 3 dkg friss egy kevés langyos tejben felfuttatva)
– kb. szűk fél bögre tejföl

A töltelékhez:

– 2 bögre darált dió
– fél bögre porcukor
– 1 bögre házi baracklekvár
+ vaníliás porcukor, amibe forgatjuk

A Gyors hópehely Elkészítése:

Gyors hópehely
1. A tészta hozzávalóit egy műanyagtálba kimérjük, majd villával nagyjából összekavarjuk.
2. Ezután az egészet összegyúrjuk. Ha nagyon száraz a tészta, akkor adjunk hozzá meg egy pici tejfölt, ha nagyon ragad, akkor pedig egy pici lisztet. Ezután kinyújtjuk jól lisztezett felületen úgy fél centi vastagra, majd egy borospohárral köröket szaggatunk belőle. Én egyébként két részletben nyújtottam, a szaggatás során leeső széleket pedig újragyúrtam. A tetejét is liszteztem a tésztának, hogy ne ragadjon.
3. A körök közepére egy-egy teáskanál tölteléket halmozunk, óvatosan ráhajtjuk a tészta felét (félbe) majd sütőpapírral bélelt tepsikre sorakoztatjuk őket, és egy fél órát pihenni hagyjuk.
4. 180 fokon, alsó-felső sütés programon körülbelül húsz-huszonöt perc alatt sülnek meg.
5. Még melegen vaníliás porcukorba hempergetjük őket.

Forrás: rupanerkonyha.cafeblog.hu