2021. június 21.

Select your Top Menu from wp menus
Gyors házi fagyi 3.0 – Kávés granita

Gyors házi fagyi 3.0 – Kávés granita

Story Highlights

  • Itt van 3 olyan házi fagyi recept, amikhez sem különleges konyhatechnikai manőverekre, sem fagyigépre, vagy más bonyolult eszközökre nincs szükség! Mi mind a hármat nagyon szeretjük - Dóra kedvence a granita, aminek itt most a kávés változatát mutatjuk meg. A másik két recept szintén isteni, ezeket nyugodtan próbáljátok ki szezonális gyümölcsökkel, pl. barackkal.

A Gyors házi fagyi 3.0 Hozzávalói:

 

  • fél liter minél erősebb fekete kávé
  • 2 nagy ek. cukor
  • fél citrom

Gyors házi fagyi

Lefőzünk fél liter jó erős espressot, beleöntjük egy lábasba, és a cukorral összeforraljuk. Egy pici citromlevet belefacsarunk, ami jól kiemeli a kávé savas jegyeit, és az egészet egy nagyobb nem túl mély edénybe öntjük, amiben jól elterülhet a kávé (így gyorsabban megfagy majd). Az edényt a mélyhűtőbe tesszük. 45 perc elteltével egy villa segítségével a már megfagyott részeket összekeverjük a folyadékkal.  Fél óránként újra kivéve mindig átkapargatjuk és ezt addig ismételjük, míg az egész megfagy és kialakul a kristályos, jéglemezkés szerkezete. A gyakori kapargatásnak köszönhetően az egészen jégkása szerű granitát kis poharakba kanalazzuk és egy kanál frissen felvert tejszínhabbal díszítve tálaljuk.

 

Forrás: streetkitchen.blog.hu

Print Friendly, PDF & Email

Kommentek

Related posts

EZT OLVASTAD MÁR?
Beer can chicken – azaz a sörösdobozra ültetett csirke

  A sörösdobozra ültetett csirke Hozzávalói: A csirkéhez: 1 kisebb (kb. 1-1,2 kg-os) csirke 1 fél literes dobozos sör Kb....

Close