Gyors házi fagyi 2.0 – Epres parfé

Gyors házi fagyi 2.0 – Epres parfé

A Gyors házi fagyi 2.0 Hozzávalói:

 

  • 40 dkg eper
  • 5 dkg cukor
  • 5 dl tejszín
  • 2 ek. porcukor
  • 3 dl tejföl
  • egy csipet étkezési levendula

Az epreket lecsumázzuk és méretüktől függően felezzük, vagy negyedeljük. A cukorral együtt egy serpenyőbe tesszük és ráfacsarjuk a citromot. Addig főzzük, míg sűrű, szirupos, de darabos lekvár állagot kapunk.

Egy őzgerinc vagy terrine formát folpackkal kibélelünk, úgy, hogy az oldalain túllógjon, így majd könnyen ki tudjuk emelni a kifagyott parfét tálalás előtt.

Ha az eper leve már teljesen besziruposodott, de az eper darabok még nem estek szét, akkor levesszük a tűzről és hagyjuk kihűlni. 

Gyors házi fagyi 2.0

Közben felverjük a tejszínt. Ha már elkezdett habosodni, akkor adjuk hozzá a porcukrot, és úgy verjük keményre.

A tejszínhabot összeforgatjuk a tejföllel és szórunk bele egy csipet étkezési levendulát. A lehűlt epret több részletben hozzáadva óvatosan beleforgatjuk, hogy szép márványos legyen.

Az előkészített formába kanalazzuk, ráhajtjuk a fóliát és a mélyhűtőbe tesszük, ahol teljesen keményre fagyasztjuk. Fogyasztás előtt kicsivel vegyük ki, hogy könnyen szeletelhessük.

Naponta új recept ötletekért, találkozzunk a FaceBook on is.

A Pikantéria Hivatalos Facebook Oldala

Forrás: streetkitchen.blog.hu