Tordai gombás tekercs, recept

Tordai gombás tekercs, recept

 

A Tordai gombás tekercs Hozzávalói (4 személyre):

  • 8 db tojás
  • 20 dkg gomba
  • 1 fej vöröshagyma
  • 5 dkg vaj
  • 1 csokor petrezselyemzöld
Tordai gombás tekercs
Tordai gombás tekercs

Elkészítése: A tojásfehérjéket habnak felverjük. Hozzáadjuk a tojások sárgáját és ízlés szerint sózzuk. Összekavarjuk, vajjal kikent palacsintasütőben, 4 tojáslepényt, halványpirosra sütünk. A gombát és a hagymát megpucoljuk és megmossuk. A hagymát apróra, a gombát szeletekre vágjuk, majd kevés vajban megpároljuk.

Sóval, borssal, apróra vágott petrezselyemzölddel ízesítjük. A masszát a kihűlt tojáslepényekre kenjük, majd szoros tekercseket készítünk. Tálalásig meleg helyen tartjuk, majd ujjnyi szeletekre vágjuk.

A tekercset pecsenye mellé tálalják, de önálló ételként is fogyasztható, ilyenkor sült burgonyát és majonézt adnak hozzá. A tordai hasadék környékén, vadon termő gombákból készítik.

Tordai gombás tekercs

Naponta új recept ötletekért, találkozzunk a FaceBook on is.

A Pikantéria Hivatalos Facebook Oldala

Forrás: aledakonyhaja.blogspot.hu