Tordai gombás tekercs, recept

Tordai gombás tekercs, recept

Story Highlights

  • Pihe-puha pogácsa recept

 

A Tordai gombás tekercs Hozzávalói (4 személyre):

  • 8 db tojás
  • 20 dkg gomba
  • 1 fej vöröshagyma
  • 5 dkg vaj
  • 1 csokor petrezselyemzöld
Tordai gombás tekercs
Tordai gombás tekercs

Elkészítése: A tojásfehérjéket habnak felverjük. Hozzáadjuk a tojások sárgáját és ízlés szerint sózzuk. Összekavarjuk, vajjal kikent palacsintasütőben, 4 tojáslepényt, halványpirosra sütünk. A gombát és a hagymát megpucoljuk és megmossuk. A hagymát apróra, a gombát szeletekre vágjuk, majd kevés vajban megpároljuk.

Sóval, borssal, apróra vágott petrezselyemzölddel ízesítjük. A masszát a kihűlt tojáslepényekre kenjük, majd szoros tekercseket készítünk. Tálalásig meleg helyen tartjuk, majd ujjnyi szeletekre vágjuk.

A tekercset pecsenye mellé tálalják, de önálló ételként is fogyasztható, ilyenkor sült burgonyát és majonézt adnak hozzá. A tordai hasadék környékén, vadon termő gombákból készítik.

Tordai gombás tekercs

Naponta új recept ötletekért, találkozzunk a FaceBook on is.

A Pikantéria Hivatalos Facebook Oldala

Forrás: aledakonyhaja.blogspot.hu

Print Friendly, PDF & Email

Kommentek

Kapcsolódó cikkek

Kérjük iratkozz fel Youtube csatornánkra is!

Köszönjük!

EZT OLVASTAD MÁR?
Medvehagymás Medvesajt krém szendvics
Medvehagymás Medvesajt krém szendvics, recept

Pár napja vettem egy csokor megdvehagymát, ott kuksolt rám a hűtőben. Arrébb néztem és volt még ott egy doboz Medvesajt...

Close