Gyors és finom süti – Ínycsiklandó erdei gyümölcsös muffin pezsgőkrémmel

Gyors és finom süti – Ínycsiklandó erdei gyümölcsös muffin pezsgőkrémmel

Ne csak koccintásra használd a pezsgőt. Az év vége kedvenc itala sütéskor is jól jön. Az erdei gyümölcsös muffint különlegessé, és az alkalomhoz illővé teheted vele. Mutatjuk, hogyan!

Hozzávalók 4 személyre:

A muffinhoz:

  • 20 dkg erdei gyümölcs
  • 15 dkg liszt
  • 15 dkg cukor
  • 15 dkg vaj
  • 2 tojás
  • 0,5 csomag sütőpor

A pezsgőkrémhez:

  • 1 dl pezsgő
  • 1 tojássárga
  • 1 evőkanál porcukor

Elkészítés: 15 perc, sütés: 20 perc

Elkészítés:

Ha mirelit gyümölccsel dolgozol, előre olvaszd ki. A lisztet keverd simára a sütőporral, a cukorral, a tojásokkal és a vajjal. A gyümölcsöt aprítsd fel, vagy nyomkodd össze villával, és óvatosan dolgozd a tésztához. A pezsgőt keverd össze a porcukorral és a tojássárgával, majd gőz fölött, állandó keverés mellett sűrítsd be a krémet.

erdei-gyumolcs-muffin

A muffinformát béleld ki papírral, kend meg egy kis olajjal, hogy ne ragadjon bele a süti, és a feléig töltsd meg tésztával. Ezután tégy rá egy kis pezsgőkrémet, majd fedd be ismét tésztával. Előmelegített sütőben körülbelül 20 perc alatt megsül a különleges muffin.

2016-os naprakész recept ötletekért, katt ide: FaceBook/Pikanteria

Forrás: femina.hu