Gyors, Capri bogyós, Bazsalikomos – Mediterrán csirkemell
Hozzávalók:
- 1 kg csirkemell
- capri bogyó – egy marék
- olíva olja
- só
- bors
- ánizs kömény
- koriander por
- Friss bazsalikom levelek, ágak
- 2 db paradicsom
- bár milyen sajt: parmezán a legjobb
- lapsajt 2 db: én cheddar-ost használtam
Elkészítés:
Csirke melleket 3-4 részre szeletelem ( lefektetve vágom, bal kezem rajta / jobbal tolom-húzom a kést, csak óvatosan ). Sütő 180-190 fokra hevít; olíva olaj mehet bele, csirke mellek bele fektet; mehetnek rá a paradicsomok, majd a fűszerek. Alu fólia rátesz; 1 h hosszat párol-süt; majd 1 óra leteltável mehetnek rá a sajtok. Felpirít, KÉSZ
Szerző: Tommy maga a pikantéria szerkesztője