Gyors, Capri bogyós, Bazsalikomos – Mediterrán csirkemell

Gyors, Capri bogyós, Bazsalikomos – Mediterrán csirkemell

Hozzávalók:

  • 1 kg csirkemell
  • capri bogyó – egy marék
  • olíva olja
  • bors
  • ánizs kömény
  • koriander por
  • Friss bazsalikom levelek, ágak
  • 2 db paradicsom
  • bár milyen sajt: parmezán a legjobb
  • lapsajt 2 db: én cheddar-ost használtam

mediterrán-csirke-mell-capri-bazsalikom

Elkészítés:

Csirke melleket 3-4 részre szeletelem ( lefektetve vágom, bal kezem rajta / jobbal tolom-húzom a kést, csak óvatosan ). Sütő 180-190 fokra hevít; olíva olaj mehet bele, csirke mellek bele fektet; mehetnek rá a paradicsomok, majd a fűszerek. Alu fólia rátesz; 1 h hosszat párol-süt; majd 1 óra leteltável mehetnek rá a sajtok. Felpirít, KÉSZ

mediterrán-csirke-mell-capri-bazsalikom1

 

Szerző: Tommy maga a pikantéria szerkesztője