GYÖMBÉRES, FOKHAGYMÁS CSIRKECOMB
Szeretem télen a gyömbért, igaz amit állítanak róla, valóban átfűti az embert télen. Különben is valami nyavalya kerülgeti az egész családot, lassan egy hónapja nem igazán tudunk kijönni abból a köhögésből, amit a fiam hozott haza először. Úgyhogy a sok fokhagyma, és még több gyömbér szinte orvosságként is felfogható.
Unokatestvéremet vártuk vacsorára, akinek két nagy fia van, akik inkább a haverokkal múlatják épp az időt, mint a családdal, így biztosra vettem, hogy a “gyerekek” nem jönnek vele, de kiderült, hogy ezek vagy jó fej gyerekek (azok), vagy már kezdik kinőni a tiniséget, és néha mégiscsak jó az apjukkal rokonlátogatóba menni. Ez csak azért fontos, mert hét emberre hat csirkecomb jutott, és hát a köret se volt így valami bőséges. Még szerencsém, hogy a szósz annyira bejött nekik (vagy olyan éhesek maradtak), hogy kértek még kenyeret, és kitunkolták a maradékot.
Hozzávalók:
- 6 egész csirkecomb
- 6 gerezd fokhagyma
- kb. 2x annyi gyömbér, mint a fokhagyma
- 2 ek olívaolaj
- só, bors
- 2 dl száraz fehérbor
- 1 doboz Philadlephia sajtkrém
- kb. 1 kg gnocchi (lehet félkész is)
- 20 dkg olajbogyó
- 4 ek vaj
A combokat sózta, borsoztam. A gyömbért, a fokhagymát és a bort botmixerrel pépesítettem, majd a combok alá öntöttem az olívaolajjal együtt. Alufóliával lefedve a sütőbe toltam, és harminc percig fólia alatt, majd nélküle sütöttem tovább, míg a combok szép piros ropogósra sültek. Ekkor kivettem őket, és a tepsi aljáról összekapartam a gyömbéres, boros lét, amit leturmixoltam a krémsajttal.
A gnocchit nem kifőztem, hanem az olajbogyóval együtt megpirítottam a vajon, majd a combokkal együtt meglocsoltam a sajtszósszal.
Osszad, Vidd, Like-old, hogy akkor is naprakész ötleted legyen,
ha éppen nincs: FaceBookon, itt találsz minket
Forrás: fuszereslelek.nlcafe.hu