Gyermekeim gyors, puha Marhasült kedvence – Rozmaringos hátszín csíkok, recept

Gyermekeim gyors, puha Marhasült kedvence – Rozmaringos hátszín csíkok, recept

Eredetileg steak-et szerettem volna sütni, de megenyhültem a lányaim éhességén és az alábbi gyors hátszín receptet készítettem el nekik …

A Rozmaringos hátszín csíkok hozzávalói:

  •  1 kg marha hátszín
  • 2 ág friss rozmaring
  • Frissen őrölt bors
  • 5 cikk fokhagyma
  • vörösbor vagy vörösbor ecet
  • olíva olaj

Rozmaringos hátszín csíkok

A Rozmaringos hátszín csíkok elkészítése:

én két nappal a sütés előtt bepácoltam a hozzávalókat, de sütés előtt akár 1 órával is meg teheted ezt. Nyilván jobban puhul a hús,ha hagysz neki több időt. Vágd csíkokra a hátszínt, tedd egy műanyag vagy bármilyen tároló edénybe, borsozd bőven és sózd meg alaposan; mehet hozzá az olíva olaj, kb 1-2 dl és keverd össze alaposan. Mehet a hűtőbe 2 éjszakára, naponta forgasd át.

Rozmaringos hátszín csíkok

Vedd elő a hűtőből a húst, majd helyezd egy olyan akár teflon edénybe, aminek nem műanyag vagy fa a nyele, mert később majd a sütőbe kell rakni. Gyújts alá és forgasd át a húsokat, hogy egy pici kérget kapjon a sütnivaló.

Sózd borsozd utána, mehet hozzá a rozmaring ág és a fokhagyma szeletelve. Majd mehet az egész a sütőbe. Alufóliával lefedve, kb fél óra sütés és felpirítás következik, 180 C sütőben.

Rozmaringos hátszín csíkok

Tálald Rozmaringos mediterrán burgonyával.

Rozmaringos hátszín csíkok

Jó étvágyat kíván a Pikantéria csapata:)

 

Új recept ötletekért, találkozzunk a FaceBook on is.

itt található: A Pikantéria Hivatalos Facebook Oldala

 

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük