Gyermekeim gyors, puha Marhasült kedvence – Rozmaringos hátszín csíkok, recept
Eredetileg steak-et szerettem volna sütni, de megenyhültem a lányaim éhességén és az alábbi gyors hátszín receptet készítettem el nekik …
A Rozmaringos hátszín csíkok hozzávalói:
- 1 kg marha hátszín
- 2 ág friss rozmaring
- só
- Frissen őrölt bors
- 5 cikk fokhagyma
- vörösbor vagy vörösbor ecet
- olíva olaj
A Rozmaringos hátszín csíkok elkészítése:
én két nappal a sütés előtt bepácoltam a hozzávalókat, de sütés előtt akár 1 órával is meg teheted ezt. Nyilván jobban puhul a hús,ha hagysz neki több időt. Vágd csíkokra a hátszínt, tedd egy műanyag vagy bármilyen tároló edénybe, borsozd bőven és sózd meg alaposan; mehet hozzá az olíva olaj, kb 1-2 dl és keverd össze alaposan. Mehet a hűtőbe 2 éjszakára, naponta forgasd át.
Vedd elő a hűtőből a húst, majd helyezd egy olyan akár teflon edénybe, aminek nem műanyag vagy fa a nyele, mert később majd a sütőbe kell rakni. Gyújts alá és forgasd át a húsokat, hogy egy pici kérget kapjon a sütnivaló.
Sózd borsozd utána, mehet hozzá a rozmaring ág és a fokhagyma szeletelve. Majd mehet az egész a sütőbe. Alufóliával lefedve, kb fél óra sütés és felpirítás következik, 180 C sütőben.
Tálald Rozmaringos mediterrán burgonyával.
Jó étvágyat kíván a Pikantéria csapata:)
Új recept ötletekért, találkozzunk a FaceBook on is.
itt található: A Pikantéria Hivatalos Facebook Oldala