Gyermekbarát Rácponty
Ezt a receptet azért osztottam meg veletek kedves Pikantária oldal kedvelők, mert nagyon kevés az olyan hal étel, amit a gyrekekek is szívesen fogyasztanak karácsonykor: talán lazac, talán még pisztráng, … de ennek most vége; íme itt van a Gyermekbarát Rácponty karácsonykor és mindörökké 🙂
A Gyermekbarát Rácponty karácsonykor és mindörökké recept hozzávalói:
- 1,5 kg nílusi sügér ( METRO) vagy ha ezt nem tudnátok beszerezni, akkor friss tilápia filé – ez is nagyon finom hal, nem egy pangasius …
- 1 kg burgonya
- édes nem es piros paprika
- só,bors
- 2 csokor petrezselyem
- 2 nagy tejföl
- pár szelet füstölt házi szalonna
- 2-3 fej paradicsom
- 2 fej hagyma
- 2 db TV – tölteni való paprika
- esetleg csombor – borsikafű
- 2- cikk magyar fokhagyma
A Gyermekbarát Rácponty elkészítése:
ez egy nagon egyszerűen összeállított, rétegzett, tepsis recept. Íme:
-
A borgonyákat hájjastól főzd meg, majd hűtsd le és hámozd meg; tedd félre.
-
Végy elő egy tepsit és kend ki olíva olajjal, mehet bele egy pár szelet szalonna is ( he ezt is bele teszed, akkor hagyd el az olívát)
-
majd szeleteld fel a burgonyát és fektess a tepsi aljára egy sort ebből, lehet kettő sor is.
-
sózd, borsozd, csomborozd 🙂
-
johet egy sor szeletelt paradicsom és TV paprika
-
majd jön a 2-3 újjnyi vastagságú halfilé szeletek, petrezselyem és paprika
-
majd vastagon, kissé felvizezett és fokhagymával megspékelt tejföl öntet
-
sózd, borsozd, csomborozd 🙂
-
ismételd addig az előzőeket, amíg elfogynak az alapanyagok
-
A végét a tejfölös 7. ponttal , vágott petreszelyemmel és füstölt szalonna szeletekkel fejezd be
fedd le a tepsit alu fóliával és mehet a sütőbe párolódni 180 C fokon kb 1-1,5h, majd pirítsd fel és KÉSZ
Jó étvágyat kíván a Pikantéria csapata a család apraja és nagyjának 🙂