Grízes kókusztekercs, recept

Grízes kókusztekercs, recept

A Grízes kókusztekercs hozzávalói:

Kekszes tésztához:

  • 50 dkg darált keksz
  • 15 dkg porcukor
  • 3 evőkanál kakaópor
  • 5 dkg vaj
  • 3 evőkanál rum
  • kb. 1-1,5 dl tejszín
  • 1 kávéskanál fahéj

Kókuszos krémhez:

  • 20 dkg vaj
  • 20 dkg kókuszreszelék
  • 2 dl tej
  • 3 evőkanál búzadara
  • 1 citrom reszelt héja
  • vanília aroma (vagy cukor)
  • 15 dkg porcukor
  • 1 csipet só

Grízes kókusztekercs

A tejet felforralom, beleszórom a búzadarát, és kevergetve sűrűre főzöm. Cipetnyi sóval és reszelt citromhéjjal ízesítem. Kihűtöm. A puha vajat a porcukorral nagyon habosra keverem, majd a kihűlt tejbegrízt, és a kókuszreszeléket is hozzáadom. Vanília aromával (vagy vaníliás cukorral) ízesítem még.
A darált kekszet szárazon összekeverem a porcukorral, a kakaóporral, és a fahéjjal. Hozzáöntöm a rumot és annyi tejszínt, hogy linzertészta állagú kegyen. Közben a puha vajat is beledolgozom.
Két részre osztom a kekszes tésztát és 2 folpack fólia között vékonyra nyújtom. Rákenem a kókuszos krémet és feltekerem. Fóliába tekerem és a hűtőbe teszem a tálalásig.

Grízes kókusztekercs

Forrás: aliza