Grízes kókusztekercs, recept

A Grízes kókusztekercs hozzávalói:
Kekszes tésztához:
- 50 dkg darált keksz
- 15 dkg porcukor
- 3 evőkanál kakaópor
- 5 dkg vaj
- 3 evőkanál rum
- kb. 1-1,5 dl tejszín
- 1 kávéskanál fahéj
Kókuszos krémhez:
- 20 dkg vaj
- 20 dkg kókuszreszelék
- 2 dl tej
- 3 evőkanál búzadara
- 1 citrom reszelt héja
- vanília aroma (vagy cukor)
- 15 dkg porcukor
- 1 csipet só
A tejet felforralom, beleszórom a búzadarát, és kevergetve sűrűre főzöm. Cipetnyi sóval és reszelt citromhéjjal ízesítem. Kihűtöm. A puha vajat a porcukorral nagyon habosra keverem, majd a kihűlt tejbegrízt, és a kókuszreszeléket is hozzáadom. Vanília aromával (vagy vaníliás cukorral) ízesítem még.
A darált kekszet szárazon összekeverem a porcukorral, a kakaóporral, és a fahéjjal. Hozzáöntöm a rumot és annyi tejszínt, hogy linzertészta állagú kegyen. Közben a puha vajat is beledolgozom.
Két részre osztom a kekszes tésztát és 2 folpack fólia között vékonyra nyújtom. Rákenem a kókuszos krémet és feltekerem. Fóliába tekerem és a hűtőbe teszem a tálalásig.
Forrás: aliza