Grillezett Pulykamell – Limeos pácban
Hozzávalók:
- 1 kg pulykamellfilé
- 3 gerezd fokhagyma
- 1 fej hagyma – vörös
- 200 ml bor (fehér, száraz)
- 1 evőkanál rozmaring (friss, vagy szárított)
- 1 mokkáskanál bors – fekete (őrölt)
- 1 db lime
- 1 csipet só
Elkészítés:
Gyorsan elkészíthető, különleges pác recept, mely kifejezetten jól passzol a pulyka – vagy csirkemellhez. Serpenyőben megsütve is elkészíthető, de grillen az igazi. 🙂
1. A pulykamellet felszeletelem.
2. A hagymákat apróra vágom, és egy tálba teszem. Hozzáfacsarom egy egész lime levét és a húsát is kikaparom.
3. Felöntöm a fehérborral, hozzámérem a fűszereket is, majd alaposan összekeverem a pácot.
4. Egy fedeles dobozba rétegzem a húsokat, a páclét közéjük öntve, hogy mindenhol körbe lepje őket a pác. Lefedve minimum 3 órára hűtőbe teszem.
5. Grillen körülbelül 15 perc alatt a húsok mindkét oldalát megsütöm.
6. Ez egy rendkívül híg pác, így bőven marad utána páclé, ezt egy kisebb lábosban felteszem a gáztűzhelyre egy csipet sóval és addig főzöm míg besűrűsödik.
7. Sült burgonyával és a pácléből főzött mártogatóssal tálalom.
Forrás: aprosef.hu