Grillezett Pulykamell – Limeos pácban

Grillezett Pulykamell – Limeos pácban

Hozzávalók:

  • 1 kg pulykamellfilé
  • 3 gerezd fokhagyma
  • 1 fej hagyma – vörös
  • 200 ml bor (fehér, száraz)
  • 1 evőkanál rozmaring (friss, vagy szárított)
  • 1 mokkáskanál bors – fekete (őrölt)
  • 1 db lime
  • 1 csipet só

Elkészítés:

grill-pulyka-mell-lime-pac-recept

Gyorsan elkészíthető, különleges pác recept, mely kifejezetten jól passzol a pulyka – vagy csirkemellhez. Serpenyőben megsütve is elkészíthető, de grillen az igazi. 🙂

1. A pulykamellet felszeletelem.

2. A hagymákat apróra vágom, és egy tálba teszem. Hozzáfacsarom egy egész lime levét és a húsát is kikaparom.

3. Felöntöm a fehérborral, hozzámérem a fűszereket is, majd alaposan összekeverem a pácot.

4. Egy fedeles dobozba rétegzem a húsokat, a páclét közéjük öntve, hogy mindenhol körbe lepje őket a pác. Lefedve minimum 3 órára hűtőbe teszem.
5. Grillen körülbelül 15 perc alatt a húsok mindkét oldalát megsütöm.
6. Ez egy rendkívül híg pác, így bőven marad utána páclé, ezt egy kisebb lábosban felteszem a gáztűzhelyre egy csipet sóval és addig főzöm míg besűrűsödik.
7. Sült burgonyával és a pácléből főzött mártogatóssal tálalom.

 

Forrás: aprosef.hu