Grill Kecskesajt saláta – Mézes Vinegrettel

Grill Kecskesajt saláta – Mézes Vinegrettel

Hozzávalók:

  • kenyér, szeletben (fehér kenyér, tósztkenyér vagy zsemle)
  • 1 gerezd fokhagyma
  • kecskesajt
  • vegyes saláta
  • 2 kk méz
  • 50 ml fehér- vagy vörösborecet
  • 2 kk mustár
  • 160 ml olívaolaj
  • 10 ml Worcester-szósz
  • az öntetbe esetlegesen: 1 ek pecsenyelé
  • a salátára esetlegesen: pirított dió, szezámmag, tökmag, napraforgómag

grillezett-kecskesajt-mez-vinegrett-chevre-chaud1

Mustárból, olajból, ecetből, mézből, Worcester-szószból vinegrettet készítünk.

A kenyeret bedörzsöljük fokhagymával. Vastag szelet érett kecskesajtot helyezünk rá, meglocsoljuk kevés olívaolajjal. Sütőpapírral bélelt tepsibe, a tepsit 15 percre 180 fokos sütőbe tesszük, míg a sajt meg nem olvad.

Az olvadt sajtos pirult kenyeret vegyes salátára helyezzük, megöntözzük vinegrettel, sózzuk-borsozzuk.

Variáció: a kecskesajtot mézzel megkenve forró grill alá tesszük, majd előre megpirított kenyérre tesszük.

A vegyes salátalevelek mellé adhatunk petrezselymet, sült paprikát, savanyított peperonit, csíkra vágott sörretket, 8-8,5 perces félkemény tojást.

Forrás: gaultmillau.hu