Grill bőségtál – Karajjal és ananász salsával

Grill bőségtál – Karajjal és ananász salsával

A Grill bőségtál – Karajjal és ananász salsával Hozzávalói:

A bepácolt husihoz:

  • Egy nagy darab csontos karaj
  • Kb. 3 ek. ketchup
  • 1 ek barnacukor
  • 3 tk wuszterszósz
  • 1 tk őrölt rozmaring
  • 1 tk őrölt görögszéna
  • 0,5 tk cayenne bors
  • A grillezett ananász salsához:
  • 1 db ananász
  • 3 chilipaprika
  • 7-8 koktél paradicsom
  • 1 db érett, puha avokádó
  • 1 grapefruit
  • Egy csokor friss koriander

A sajttal töltött jalapeno hajókhoz:

  • 8-10 friss jalapeno paprika
  • cheddar sajt
  • só, bors
    Grill bőségtál - Karajjal és ananász salsával

A húsból egy éles kés, vagy bárd segítségével szeleteket vágunk. Egy arra alkalmas zacskóba tesszük a páchoz szükséges összes hozzávalót, majd beledobjuk a hússzeleteket és jól összemasszírozzuk az egészet. Minél tovább hagyjuk pácolódni, annál finomabb lesz, az sem gond, ha egy egész éjszakán keresztül hagyjuk a húst a zacskóban figyelni.

A hússzeleteket tűzre vetjük.

Talán elsőre furcsán hangzik a grillezett ananász salsa, de valójában ez az egyik legjobb salsa féleség, ami nyáron egy nagydarab hús mellé lecsúszhat. Édeskés, csípős és szaftos. Ne hagyjátok ki belőle a meggrillezett citrom, lime, vagy grapefruit levet sem!

Az ananász héját eltávolítjuk, és vékony szeleteket vágunk belőle, amik mehetnek is fel a grillre. Jön még mellé a chili és a félbevágott grapefruit arccal lefelé. Ha az ananász mindkét fele kapott egy kis grillmarkot, akkor levesszük a tűzről és apró kockákra vágjuk, majd félrerakjuk egy tálba. Mehet mellé a szintén a chili kis karikákra vága, a grapefruitnak pedig belefacsarjuk a levét. Hozzáadjuk a paradicsomot apró kockákra vágva, a koriandert finomra aprítva, végül belekaparjuk egy avokádó húsát, sózzuk és alaposan összeforgatjuk.

A hűsítő mártogatóshoz a yoghurtot a sóval, borssal fokhagymával és a finomra aprított korianderrel együtt elkeverjük egy tálban.

Az édesburgonyákat kis csíkokra vágjuk, beledobjuk egy tálba. Hozzáadjuk a sót, borsot, a fahéjat, majd meglocsoljuk egy kis olajjal és az egészet kézzel összekeverjük, majd feldobjuk a grillre.

A töltött jalapenokhoz a papriká tetejét eltávolítjuk, majd felvágjuk őket. Az összes magot távolítsuk el, különben ehetetlenül csípős lesz. Nyomkodjunk bele egy éppen passzentos méretű cheddar sajtot, sózzuk, borsozzuk és mehetnek ők is a tűzre. A legszebb, legolvadtabb hatást akkor tudjuk elérni, ha a paprikákat lefedjük egy arra alkalmas tállal és így sütjük készre őket.

 

Forrás:streetkitchen.blog.hu