Grill bőségtál – Karajjal és ananász salsával

A Grill bőségtál – Karajjal és ananász salsával Hozzávalói:
A bepácolt husihoz:
- Egy nagy darab csontos karaj
- Kb. 3 ek. ketchup
- 1 ek barnacukor
- 3 tk wuszterszósz
- 1 tk őrölt rozmaring
- 1 tk őrölt görögszéna
- 0,5 tk cayenne bors
- A grillezett ananász salsához:
- 1 db ananász
- 3 chilipaprika
- 7-8 koktél paradicsom
- 1 db érett, puha avokádó
- 1 grapefruit
- Egy csokor friss koriander
A sajttal töltött jalapeno hajókhoz:
A húsból egy éles kés, vagy bárd segítségével szeleteket vágunk. Egy arra alkalmas zacskóba tesszük a páchoz szükséges összes hozzávalót, majd beledobjuk a hússzeleteket és jól összemasszírozzuk az egészet. Minél tovább hagyjuk pácolódni, annál finomabb lesz, az sem gond, ha egy egész éjszakán keresztül hagyjuk a húst a zacskóban figyelni.
A hússzeleteket tűzre vetjük.
Talán elsőre furcsán hangzik a grillezett ananász salsa, de valójában ez az egyik legjobb salsa féleség, ami nyáron egy nagydarab hús mellé lecsúszhat. Édeskés, csípős és szaftos. Ne hagyjátok ki belőle a meggrillezett citrom, lime, vagy grapefruit levet sem!
Az ananász héját eltávolítjuk, és vékony szeleteket vágunk belőle, amik mehetnek is fel a grillre. Jön még mellé a chili és a félbevágott grapefruit arccal lefelé. Ha az ananász mindkét fele kapott egy kis grillmarkot, akkor levesszük a tűzről és apró kockákra vágjuk, majd félrerakjuk egy tálba. Mehet mellé a szintén a chili kis karikákra vága, a grapefruitnak pedig belefacsarjuk a levét. Hozzáadjuk a paradicsomot apró kockákra vágva, a koriandert finomra aprítva, végül belekaparjuk egy avokádó húsát, sózzuk és alaposan összeforgatjuk.
A hűsítő mártogatóshoz a yoghurtot a sóval, borssal fokhagymával és a finomra aprított korianderrel együtt elkeverjük egy tálban.
Az édesburgonyákat kis csíkokra vágjuk, beledobjuk egy tálba. Hozzáadjuk a sót, borsot, a fahéjat, majd meglocsoljuk egy kis olajjal és az egészet kézzel összekeverjük, majd feldobjuk a grillre.
A töltött jalapenokhoz a papriká tetejét eltávolítjuk, majd felvágjuk őket. Az összes magot távolítsuk el, különben ehetetlenül csípős lesz. Nyomkodjunk bele egy éppen passzentos méretű cheddar sajtot, sózzuk, borsozzuk és mehetnek ők is a tűzre. A legszebb, legolvadtabb hatást akkor tudjuk elérni, ha a paprikákat lefedjük egy arra alkalmas tállal és így sütjük készre őket.
Forrás:streetkitchen.blog.hu