2021. január 26.

Select your Top Menu from wp menus
Gőzölgő bableves gazdagon

Gőzölgő bableves gazdagon

Story Highlights

  • A hideg őszi időben igazán jólesik egy adag forró bableves, tele mindenféle finomsággal.
  • Szinte nincs is olyan férfi, akit ne lehetne meghódítani egy nagy tányér ízletes bablevessel. Mellé valami könnyű második fogás is elég. Ha marad a levesből, a fagyasztóba is beteheted. Csipetkével még laktatóbb.

Hozzávalók 4 személyre:

  • 50 dkg füstölt hús
  • 20 dkg szárazbab
  • 2 szál sárgarépa
  • 2 evőkanál liszt
  • 2 evőkanál olaj
  • 2 gerezd fokhagyma
  • 1 vöröshagyma
  • petrezselyemgyökér
  • pirospaprika
  • bors

Elkészítés ideje:
Elkészítés: 25 perc, főzés: 2 óra

bableves_gazdagon

Elkészítés:

A babot többször mosd meg, és még a főzés előtti napon áztasd vízbe, így gyorsabban megpuhul majd. Másnap a zöldségeket pucold meg, a répát vágd ketté hosszában. A füstölt húst kockázd fel, és tedd fel főni. Ha már félig puha, add hozzá a vöröshagymát, a babot, a répákat, és fűszerezd ízlés szerint. Szükség esetén önts még hozzá vizet. Fontos, hogy mindent ellepjen. Főzd körülbelül két óráig.

Ha a hús és a bab is megpuhul, forrósítsd meg az olajat, rakd bele a lisztet, és kevergetve pirítsd meg. Ha már van egy kis színe, nyomd bele a fokhagymát. Amikor a rántás világosbarna, húzd le a lángról, szórj rá egy kis pirospaprikát, és öntsd fel hideg vízzel. Majd add a leveshez, kevergesd egy kicsit, és hagyd még pár percig főni. Tálaláskor tejfölt is kínálhatsz hozzá.

 

Forrás: femina.hu

Print Friendly, PDF & Email

Kommentek

Related posts

EZT OLVASTAD MÁR?
Pizza muffinsütőben

Hozzávalók 20 darabhoz: 25 dkg liszt 15 dkg reszelt sajt 10 dkg sonka 2 dl víz 2 dl tej 2...

Close