Görögdinnyés gazpacho, recept

A klasszikus hideg paradicsomleves izgalmas változata görögdinnyével, bazsalikommal.
A Görögdinnyés gazpacho hozzávalói 4-6 adag
- 60 dkg görögdinnye
- 40 dkg paradicsom
- 1 szelet kenyér
- 1 citrom
- 1 ek vörösborecet
- 3-4 ek olivaolaj
- só
- bors
- bazsalikom
A görögdinnye húsát feldaraboljuk. A paradicsomokat félbevágjuk, héjukat és magjaikat eltávolítjuk, majd ezt is kis darabokra felvágjuk.
Egy tálba tesszük őket, és hozzáadjuk a széttépkedett kenyeret, az olívaolajat, kevés vizet és az ecetet.
Jól átforgatjuk, hagyjuk, hogy a kenyér jól megszívja magát, majd átöntjük az egészet egy turmixgépbe.
Hozzáöntjük a dinnyedarabokat is, belefacsarjuk fél citrom levét, majd sózzuk, borsozzuk és alaposan összeturmixoljuk.
Menet közben kóstolgatjuk és igazgatjuk az ízeket.
Hidegen tálaljuk.
Naponta új recept ötletekért, találkozzunk a FaceBook on is.
A Pikantéria Hivatalos Facebook Oldala
Forrás: Izeselet.hu