Görögdinnyés gazpacho, recept

Görögdinnyés gazpacho, recept

A klasszikus hideg paradicsomleves izgalmas változata görögdinnyével, bazsalikommal.

A Görögdinnyés gazpacho hozzávalói 4-6 adag

  • 60 dkg görögdinnye
  • 40 dkg paradicsom
  • 1 szelet kenyér
  • 1 citrom
  • 1 ek vörösborecet
  • 3-4 ek olivaolaj
  • bors
  • bazsalikom

A görögdinnye húsát feldaraboljuk. A paradicsomokat félbevágjuk, héjukat és magjaikat eltávolítjuk, majd ezt is kis darabokra felvágjuk.
Egy tálba tesszük őket, és hozzáadjuk a széttépkedett kenyeret, az olívaolajat, kevés vizet és az ecetet.
Jól átforgatjuk, hagyjuk, hogy a kenyér jól megszívja magát, majd átöntjük az egészet egy turmixgépbe.
Hozzáöntjük a dinnyedarabokat is, belefacsarjuk fél citrom levét, majd sózzuk, borsozzuk és alaposan összeturmixoljuk.
Menet közben kóstolgatjuk és igazgatjuk az ízeket.
Hidegen tálaljuk.

Görögdinnyés gazpacho

Naponta új recept ötletekért, találkozzunk a FaceBook on is.

A Pikantéria Hivatalos Facebook Oldala

Forrás: Izeselet.hu