Görög rizses tyúkleves – recept

A Görög rizses tyúkleves Hozzávalói:
- 1,5 liter tyúkleves (leveskockából)
- só
- 10 dkg rizs
- 1 ek keményítő
- 1 dl tej
- 3 tojássárgája
- 1 teáskanál aprított petrezselyem
- 1 citrom leve.
A Görög rizses tyúkleves Elkészítése:
A tyúklevest felfőzzük. Hozzá tesszük a megmosott rizst, és 10 percig főzzük. Egy tálban a tejet, keményítőt, a sót és a tojássárgákat jól elkeverjük. Habverővel állandóan keverve apránként hozzáadjuk a leveshez.
A levest még egyszer felhevítjük, de már nem forraljuk!
Tipp: Görögországban ugyancsak ilyen recept szerint bárányhúslevesből is nagyon jóízű levest készítenek.
Végül állandó keverés közben hozzáadjuk a petrezselymet és a citromlevet. Vigyázzunk nehogy összefusson!
Naponta új recept ötletekért, találkozzunk a FaceBook on is.