Görög rizses tyúkleves – recept

Görög rizses tyúkleves – recept

A Görög rizses tyúkleves Hozzávalói:

  • 1,5 liter tyúkleves (leveskockából)
  • 10 dkg rizs
  • 1 ek keményítő
  • 1 dl tej
  • 3 tojássárgája
  • 1 teáskanál aprított petrezselyem
  • 1 citrom leve.

A Görög rizses tyúkleves Elkészítése:

A tyúklevest felfőzzük. Hozzá tesszük a megmosott rizst, és 10 percig főzzük. Egy tálban  a tejet, keményítőt, a sót és a tojássárgákat jól elkeverjük. Habverővel állandóan keverve apránként hozzáadjuk a leveshez.

Görög rizses tyúkleves

A levest még egyszer felhevítjük, de már nem forraljuk!

Tipp: Görögországban ugyancsak ilyen recept szerint  bárányhúslevesből is nagyon jóízű levest készítenek.

Végül állandó keverés közben hozzáadjuk a petrezselymet és a citromlevet. Vigyázzunk nehogy összefusson!

Naponta új recept ötletekért, találkozzunk a FaceBook on is.

A Pikantéria Hivatalos Facebook Oldala