Gordon Ramsay – Zöld spárga Prosciuttoval és sajttal

Gordon Ramsay – Zöld spárga Prosciuttoval és sajttal

Hozzávalók:

  • 200g bébi spárga
  • 3 szelet sajt, ami lehet bármilyen
  • 6 szelet füstölt sonka, lehet prosciutto

Elkészítés:

Egy kisebb fazékba 1 liter vizet felteszünk forrni, közben megpucoljuk a spárgát a végét levágjuk, bár ennek a kis gyenge spárgának csak épp a végét vágtam le, mert nagyon jó kis zsenge volt.

zold-sparga-bacon-sonka-sajt1

zold-sparga-bacon-sonka-sajt2

Ha már kész a spárga és a vizünk forr, akkor beleállítjuk a kis párolóeszközünket ami olyan, mint egy nagy lyukú, szűrő kis lábakkal és szétnyitható, mint egy virág. Csodás kis dolog Gabika barátnőmtől kaptam és nagyon praktikus.

Arra kell figyelni csak, hogy a víz nem jöhet fel a szűrőn, mert akkor az már főzés.

Mialatt a spárga párolódik előkészítjük a sonkát, a sajtot. Két szelet sonka közé rakunk egy sajtszeletet.

zold-sparga-bacon-sonka-sajt3

Lereszeljük a sajtot.

Amint kész a spárga, 3 részre osztjuk. Rárakjuk a sajtra, sonkára és feltekerjük. Tűzálló edénybe sütőpapírt teszünk és ráfektetjük a tekercseinket, majd megszórjuk sajttal , de ne sajnáljuk! A sült sajt nagyon nagyon finom.

Ezután 200 °C fokra előmelegített sütőbe rakjuk és 20 perc alatt készre sütjük.

Lehet ez egy jó főétel, de akiknek kevés, mint nekünk is, én csirkecombot sütöttem hozzá és egy kis madársalátát csináltam mellé.

zold-sparga-bacon-sonka-sajt4