Gordon Ramsay: Whisky-s kalácspuding – recept

Gordon Ramsay: Whisky-s kalácspuding – recept

A Whisky-s kalácspuding Hozzávalói:

  • 50 g vaj megolvasztva
  • 150 g kalács
  • 60 g aszalt szilva eredetileg, de minimum a duplája szerintem
  • 2 tojás
  • 2 tojássárgája
  • 40 g cukor
  • 300 ml tejszín
  • 300 ml tej
  • 4 ek whisky/baileys – inkább 8
  • 3-5 ek baracklekvár

Whisky-s kalácspuding

1. A kalácsot kb 2×2-es kockákra vágjuk, egy tálba dobáljuk, és meglocsoljuk a vajjal. Rászórjuk az aszalt szilvákat.
2. Egy másik tálban habosra verjük tojásokat és tojássárgákat a cukorral, hozzáadjuk a tejszínt, a tejet, és a whiskyt. Ezt az egészet ráöntjük az aszalt szilvával megszórt kalácsdarabokra és jól átforgatjuk. 20 percig állni hagyjuk, hogy jól átáztassa.
3. Előmelegítjük a sütőt 180 fokra. Előveszünk egy minimum 1,5 literes jénait, vagy más mély sütőformát és az egész masszát, úgy ahogy van, átöntjük a tálba, elrendezgetjük kicsit és vízfűrdőbe állítva 40-50 percig sütjük, míg a teteje kezd barnulni.
4. Közben a lekvárt kicsit megmelegítjük, és ha kész a puding, meglocsoljuk vele, majd 15 perc múlva tálaljuk.

Hogy rengeteg ötleted legyen: a FaceBookon , itt találsz minket

 

Forrás: csakapuffin.cafeblog.hu