Gordon Ramsay: Whisky-s kalácspuding – recept

A Whisky-s kalácspuding Hozzávalói:
- 50 g vaj megolvasztva
- 150 g kalács
- 60 g aszalt szilva eredetileg, de minimum a duplája szerintem
- 2 tojás
- 2 tojássárgája
- 40 g cukor
- 300 ml tejszín
- 300 ml tej
- 4 ek whisky/baileys – inkább 8
- 3-5 ek baracklekvár
1. A kalácsot kb 2×2-es kockákra vágjuk, egy tálba dobáljuk, és meglocsoljuk a vajjal. Rászórjuk az aszalt szilvákat.
2. Egy másik tálban habosra verjük tojásokat és tojássárgákat a cukorral, hozzáadjuk a tejszínt, a tejet, és a whiskyt. Ezt az egészet ráöntjük az aszalt szilvával megszórt kalácsdarabokra és jól átforgatjuk. 20 percig állni hagyjuk, hogy jól átáztassa.
3. Előmelegítjük a sütőt 180 fokra. Előveszünk egy minimum 1,5 literes jénait, vagy más mély sütőformát és az egész masszát, úgy ahogy van, átöntjük a tálba, elrendezgetjük kicsit és vízfűrdőbe állítva 40-50 percig sütjük, míg a teteje kezd barnulni.
4. Közben a lekvárt kicsit megmelegítjük, és ha kész a puding, meglocsoljuk vele, majd 15 perc múlva tálaljuk.
Hogy rengeteg ötleted legyen: a FaceBookon , itt találsz minket
Forrás: csakapuffin.cafeblog.hu