Gordon Ramsay – Tárkonyos vajas Zöldspárga

Gordon Ramsay – Tárkonyos vajas Zöldspárga

Hozzávalók:

  • 20 szál spárga

A zöldfűszeres vajhoz:

  • 100g lágy, sózatlan vaj
  • ½ tk finomra aprított tárkony
  • ½ tk finomra aprított petrezselyem
  • ½ tk finomra aprított turbolya
  • Tengeri só és frissen őrölt fekete bors

Elkészítése:

1. A zöldfűszeres vaj készítéséhez fakanállal keverj a lágy vajhoz az aprított zöldeket. Sózd-borsozd alaposan. Kanalazd műanyag fóliára, formázz a vajból kolbász alakot. Tekerd rá szorosan a műanyag fóliát, a végeit forgasd el. Hűtsd, amíg meg nem keményedik.

2. A spárgaszálak végeit kézzel roppants le. Forralj fel egy fazék sós vizet, blansírozd benne a spárgát 3-4 percig, vagy amíg meg nem puhul.

3. Közben csomagold ki és vágd vékony szeletekre a zöldfűszeres vajat. Szűrd le a spárgát, tálald a vajszeletekkel a tetején.

Tipp:
A zöldfűszeres vajjal egyszerűen, hatékonyan javíthatók fel a csirke, a mészhéjas tengeri állatok, a hal és a zöldségek. A maradékot fagyaszd le, és amikor szükség van rá, használd fel.