Gordon Ramsay – Tárkonyos vajas Zöldspárga

Hozzávalók:
- 20 szál spárga
- Só
A zöldfűszeres vajhoz:
- 100g lágy, sózatlan vaj
- ½ tk finomra aprított tárkony
- ½ tk finomra aprított petrezselyem
- ½ tk finomra aprított turbolya
- Tengeri só és frissen őrölt fekete bors
Elkészítése:
1. A zöldfűszeres vaj készítéséhez fakanállal keverj a lágy vajhoz az aprított zöldeket. Sózd-borsozd alaposan. Kanalazd műanyag fóliára, formázz a vajból kolbász alakot. Tekerd rá szorosan a műanyag fóliát, a végeit forgasd el. Hűtsd, amíg meg nem keményedik.
2. A spárgaszálak végeit kézzel roppants le. Forralj fel egy fazék sós vizet, blansírozd benne a spárgát 3-4 percig, vagy amíg meg nem puhul.
3. Közben csomagold ki és vágd vékony szeletekre a zöldfűszeres vajat. Szűrd le a spárgát, tálald a vajszeletekkel a tetején.
Tipp:
A zöldfűszeres vajjal egyszerűen, hatékonyan javíthatók fel a csirke, a mészhéjas tengeri állatok, a hal és a zöldségek. A maradékot fagyaszd le, és amikor szükség van rá, használd fel.