Gordon Ramsay – Párolt, fűszeresen töltött bárány oldalas, recept és videó
A Gordon Ramsay – Párolt, töltött bárány oldalas hozzávalói:
- 2 nagy db bárány oldlasról leszedett hús
- só
- bors
- oregánó
- chili pehely
- citromhéj
- szardella filé
- olíva olaj
- 1-2 fej vörös hagyma, gordon kevésbe erős fajtát, pl főzőhagymát használ
- 3 gerezd fokhagyma
- 2-3 dl fehér bor
- 1 marék fekete olívabogyó
- 1 doboz héjazott egész paradicsom
A Gordon Ramsay – Párolt, töltött bárány oldalas hozzávalói
Az oldalalsról levágott egyben hús „táblákat” kifektetjük a konyhai munkalapra, mindkét oldalát, sózzuk, borsozzuk, belső oldalát megszórjuk chili pehellyel. Majd szintén a belő oldalálára citrom hájat reszelünk.
Ha ez megvan, akkor a húsokat feltekerjük a belső, fűszeres oldallal befelé és a kész hengereket össze kötözzük 3-3 részletben. Serpenyő hevít, mehet bele az olíva olaj, majd a húsok , melynek minden oldalát kissé megpirítjuk. Ez után kivesszük a serpenyőből és mehet bele a félbe és szeletekre vágott hagyma, 3 gerezd fokhegyma, melyet együtt tovább hevítünk. Majd fűszerez: chili pehely, oregánó egy-egy csipet, citromhéj és két csipet capri bogyó, a bor és a héjazott egész paradicsom. Jól összerottyant, majd mehetnek bele a felgöngyölt húsok. Fedő rátesz és mehet az előmelegített sütőbe, 170 C fokon, 2-2,5h-ra.
Ha kész, akkor a szeletekre vágott bárány borda húst a szósszal együtt tálaljuk.
Forrás: youtube