Gordon Ramsay – Párolt, fűszeresen töltött bárány oldalas, recept és videó

Gordon Ramsay – Párolt, fűszeresen töltött bárány oldalas, recept és videó

A Gordon Ramsay – Párolt, töltött bárány oldalas hozzávalói:

Gordon Ramsay - Párolt, töltött bárány oldalas

  • 2 nagy db bárány oldlasról leszedett hús
  • bors
  • oregánó
  • chili pehely
  • citromhéj
  • szardella filé
  • olíva olaj
  • 1-2 fej vörös hagyma, gordon kevésbe erős fajtát, pl főzőhagymát használ
  • 3 gerezd fokhagyma
  • 2-3 dl fehér bor
  • 1 marék fekete olívabogyó
  • 1 doboz héjazott egész paradicsom

Gordon Ramsay - Párolt, töltött bárány oldalas

 

A Gordon Ramsay – Párolt, töltött bárány oldalas hozzávalói

Az oldalalsról levágott egyben hús „táblákat” kifektetjük a konyhai munkalapra, mindkét oldalát, sózzuk, borsozzuk, belső oldalát megszórjuk chili pehellyel. Majd szintén a belő oldalálára citrom hájat reszelünk.

Ha ez megvan, akkor a húsokat feltekerjük a belső, fűszeres oldallal befelé és a kész hengereket össze kötözzük 3-3 részletben. Serpenyő hevít, mehet bele az olíva olaj, majd a húsok , melynek minden oldalát kissé megpirítjuk. Ez után kivesszük  a serpenyőből és mehet bele a félbe és szeletekre vágott hagyma, 3 gerezd fokhegyma, melyet együtt tovább hevítünk. Majd fűszerez: chili pehely, oregánó egy-egy csipet, citromhéj és két csipet capri bogyó, a bor és a héjazott egész paradicsom. Jól összerottyant, majd mehetnek bele a felgöngyölt húsok. Fedő rátesz és mehet az előmelegített sütőbe, 170 C fokon, 2-2,5h-ra.

Ha kész, akkor a szeletekre vágott bárány borda húst a szósszal együtt tálaljuk.

 

Forrás: youtube