Gordon Ramsay – Marsala-s Tiramisu

Gordon Ramsay – Marsala-s Tiramisu

Hozzávalók:

  • 15 b teljes kiőrlésű baba piskóta ( lehet rendesből is, de nekem ilyenem volt itthon)
  • 150 ml habtejszín
  • 500 g mascarpone
  • porcukor ízlés szerint
  • 1 vanília cukor
  • hideg presszó kávé
  • 1 dl Marsala bor
  • Csokoládé (reszelni a tetejére)

Elkészítés:

Lefőzünk egy jó adag kávét, ezt lehet már jóval előbb is, hogy jó hideg legyen.

A mascarponét egy tálba rakjuk, majd hozzá adjuk a cukrot ízlés szerint. Én ehhez 2 nagy kanál porcukrot raktam. Vanilia kivonatom nem volt, ezért egy vaniliacukrot még hozzá csaptam.

Kézi habverővel kikeverjük, hozzá adjuk a bort meg a kávéból 2 evőkanálnyit, de aki kávésabban szereti, az többet is rakhat bele. Miután ez megvan, felverjük a tejszínt és hozzá adjuk a mascarponéhoz, majd óvatosan összekeverjük. Előveszünk egy lapos jénait, vagy amibe épp össze szeretnénk rakni. (Ramsay séf szép Y poharakba tálalta ezt a finomságot, de nekem nincs olyan ) Szóval mindenki ragadja meg a kedvenc tiramisus edényét! A piskótákat a kávéba mártjuk, majd lefektetjük az edénybe. Rá a krém kerül majd és a tetejére csokit reszelünk. 20 percre hűtőbe tesszük, és már ehető is

gordon-ramsay-marsala-tira-mi-su