Gordon Ramsay – Marsala-s Tiramisu

Hozzávalók:
- 15 b teljes kiőrlésű baba piskóta ( lehet rendesből is, de nekem ilyenem volt itthon)
- 150 ml habtejszín
- 500 g mascarpone
- porcukor ízlés szerint
- 1 vanília cukor
- hideg presszó kávé
- 1 dl Marsala bor
- Csokoládé (reszelni a tetejére)
Elkészítés:
Lefőzünk egy jó adag kávét, ezt lehet már jóval előbb is, hogy jó hideg legyen.
A mascarponét egy tálba rakjuk, majd hozzá adjuk a cukrot ízlés szerint. Én ehhez 2 nagy kanál porcukrot raktam. Vanilia kivonatom nem volt, ezért egy vaniliacukrot még hozzá csaptam.
Kézi habverővel kikeverjük, hozzá adjuk a bort meg a kávéból 2 evőkanálnyit, de aki kávésabban szereti, az többet is rakhat bele. Miután ez megvan, felverjük a tejszínt és hozzá adjuk a mascarponéhoz, majd óvatosan összekeverjük. Előveszünk egy lapos jénait, vagy amibe épp össze szeretnénk rakni. (Ramsay séf szép Y poharakba tálalta ezt a finomságot, de nekem nincs olyan ) Szóval mindenki ragadja meg a kedvenc tiramisus edényét! A piskótákat a kávéba mártjuk, majd lefektetjük az edénybe. Rá a krém kerül majd és a tetejére csokit reszelünk. 20 percre hűtőbe tesszük, és már ehető is