Gordon Ramsay – Lassan sült sertes hasalja, recept és videó
Ez egy nagyon olcsón és egyszerúen elkészíthető, káprázatosan ízletes és lektató recept … próbáljátok ki
Gordon Ramsay – Lassan sült sertes hasalja hozzávalói
- szép nagy darab húsos sertés hasalja
- 1 fej friss édeskömény
- egy marék édeskömény mag
- 3 cikk fokhagyma
- 1 marék, kb 4 db csillag ánizs
- 7 – 8 db kardamon mag
- 2 db, lehetőleg friss babérlevél
- 1-2 marék nagyobb szemű tengeri só
- olíva olaj
- fél üveg fehér bor
- 3 dl csontleves
Gordon Ramsay – Lassan sült sertes hasalja elkészítése
-
A sertés hasaljának bőrös részsét óvatosan, nem átvágva irdald be keresztbe és hosszába is
-
Egy jó marék tengeri sóval kend be a beirdalt hasalját, mindkét oldalon
-
Végy elő egy nagyobb serpenyőt
-
Önts bele olíva olajat – gyújts alá két gázégőt is; közben vágd félbe, majd szeleteld fel a friss édesköményt – mehet a serpenyőbe és a felszeletelt 3 gerezd fokhagyma is
-
Mehet hozzá az egy marék édeskömény mag, a pár darab csillagánizs és a késsel szétzúzott kardamon magok is, illetve a babér levelek
-
Fakanállal kevergesd kissé, picit süljenek össze a fűszerek
-
Majd mehet hozzá a bőros részével lefelé a hasalja is, erősen nyomkodd bele a fűszeres alapba
-
Ha megkapta a bőrös részét az olaj ( picit aranybarna kezd lenni ) , akkor fordítsd meg a hasalját és még szórj a szalonna tetejére egész édes kömény magokat
-
Mehet hozzá a bor, majd főzd fel hogy erősen bugyogjun a bor az alapban – veszítsen az alkohol tartalmából
-
Mehet hozzá a csontleves
-
180 C fokos előmelegített sütőben süsd 2 és fél óra hosszat ( a hasalja bőrös része felfelé nézzen )
-
KÉSZ – szeleteld kedvedre
forrés: youtube