Gordon Ramsay – Lassan sült Ropogós Hasalja

Gordon Ramsay – Lassan sült Ropogós Hasalja

Hozzávalók:

  • Nagyobb darab sertés hasalja
  • 1 marék tengeri , durva só
  • 1-2 fej édesköményt
  • 2-3 cikk fokhagyma
  • olíva olaj
  • 3-4 db csillagánizs
  • 4-5 db kardamom
  • 3-4 friss babérlevél
  • római kömény
  • 3-4 dl fehér bor
  • 2-3 dl víz
  • dijoni mustár

 

Elkésztítés

A hasalját egy nagyon éles késsel a bőrös oldalán centinként beirdaljuk keresztbe és hosszába is. Amikor ez kész, bele masszírozunk a barázdák közé úgy egy maréknyi tengeri sót. Majd vegyünk egy tepsit és tegyük a gázlapra, gyújtsunk be alatta. Közben össze kell vágni 1-2 fej édesköményt és 2-3 cikk fokhagymát csak úgy rusztikusan.

Olíva olaj mehet a tepsibe, majd kis hevítés után jöhet utána az édeskömény és a fokhagyma. Picit pirít, majd mehet bele a csillagánizs, összetört kardamom mag, majd ha van akkor 3-4 friss babérlevél. Ezek után jöhet az előkészített hasalja a bőrös felével rátéve a zöldséges fűszerágyra. Kicsit bele masszíroz az alapba, tovább süt ezt az oldalát majd, megfordítjuk a húst. jöhet utána az egész Római kömény mag.

Tovább sütjük a gázon majd felöntjük csak úgy szemre fehér borral, kb 3 -4 dl, és kb 2-3 dl vízzel.

Mehet be a sütőbe, a Gordon mester 180 C fokot mond 2,5h -n keresztül a sütésre. Én lentebb venném a hőmérsékletet úgy 165 C-ra ( 3h ) és le is fedném alufóliával kb 1 h hosszára, ő nem fedte le. Bocsánat Gordon, hogy bele ütöttem az orromat …

Sütőből husi kivesz, tepsiből is; marad alatta egy isteni ízvilágot hordozó szaft. ebbe tegyél bele 1 ek dijoni mustéárt, kicsit forrald össze és mehet is a szósz kiöntőbe.

Majd a kész ropogós hasalja felszeletel és kész.

gordon-ramsay-sult-ropogos-sertes-hasalja (2)

Jó étvágyat