Gordon Ramsay – Lassan sült Ropogós Hasalja

Hozzávalók:
- Nagyobb darab sertés hasalja
- 1 marék tengeri , durva só
- 1-2 fej édesköményt
- 2-3 cikk fokhagyma
- olíva olaj
- 3-4 db csillagánizs
- 4-5 db kardamom
- 3-4 friss babérlevél
- római kömény
- 3-4 dl fehér bor
- 2-3 dl víz
- dijoni mustár
Elkésztítés
A hasalját egy nagyon éles késsel a bőrös oldalán centinként beirdaljuk keresztbe és hosszába is. Amikor ez kész, bele masszírozunk a barázdák közé úgy egy maréknyi tengeri sót. Majd vegyünk egy tepsit és tegyük a gázlapra, gyújtsunk be alatta. Közben össze kell vágni 1-2 fej édesköményt és 2-3 cikk fokhagymát csak úgy rusztikusan.
Olíva olaj mehet a tepsibe, majd kis hevítés után jöhet utána az édeskömény és a fokhagyma. Picit pirít, majd mehet bele a csillagánizs, összetört kardamom mag, majd ha van akkor 3-4 friss babérlevél. Ezek után jöhet az előkészített hasalja a bőrös felével rátéve a zöldséges fűszerágyra. Kicsit bele masszíroz az alapba, tovább süt ezt az oldalát majd, megfordítjuk a húst. jöhet utána az egész Római kömény mag.
Tovább sütjük a gázon majd felöntjük csak úgy szemre fehér borral, kb 3 -4 dl, és kb 2-3 dl vízzel.
Mehet be a sütőbe, a Gordon mester 180 C fokot mond 2,5h -n keresztül a sütésre. Én lentebb venném a hőmérsékletet úgy 165 C-ra ( 3h ) és le is fedném alufóliával kb 1 h hosszára, ő nem fedte le. Bocsánat Gordon, hogy bele ütöttem az orromat …
Sütőből husi kivesz, tepsiből is; marad alatta egy isteni ízvilágot hordozó szaft. ebbe tegyél bele 1 ek dijoni mustéárt, kicsit forrald össze és mehet is a szósz kiöntőbe.
Majd a kész ropogós hasalja felszeletel és kész.
Jó étvágyat