Gordon Ramsay – illatos Rebarbarás morzsa Süti

Rebarbarás morzsa süti : Hozzávalók a gyümölcsös részhez
- 45 dkg rebarbara
- 25 dkg eper
- 10 dkg porcukor
- 1 ek. vaníliakivonat
A morzsához:
- 12 dkg liszt
- 5 dkg nádcukor
- 5 dkg vaj
- 5 dkg szeletelt mandula
A rebarbarákat megpucolom (ez a befelé ívelt részüknél nem egyszerű), a végüket levágom és úgy centi-másfél centi vastag darabokra vágom. Az eprekből nagyok voltak, ezeket megfeleztem. Rájuk öntöm a vaníliakivonatot, majd a porcukrot. Egy vastagabb aljú serpenyőt szárazon felforrósítok, majd beleöntöm a cukros gyümölcsöket. Pár perc kell nekik egyik oldalon, majd átforgatom őket, a másik oldalon is. Meg kell próbálni eltalálni azt a pillanatot, amikor még nem esnek össze szottyosra, és itt nyilván a rebarbarákat kell figyelni, mert az epernek ehhez nem kell sok. Lekapcsolom a gázt, 20 centis fodros szélű tortaformába kanalazom a gyümölcsöket a lével együtt. A hideg, felkockázott vajat elmorzsolom a liszttel, majd hozzáadom a cukrot és a mandulaszeleteket.
A durva morzsa állagú durva morzsát egyenletesen rászórom a gyümölcsökre. 190 fokos sütőbe mennek 25 percre. 10 percet hagyom még állni és utána lehet tálalni.
Forrás: noiportal.hu