Gordon Ramsay – Házi Gnocchi Zöldborsóval és Parmezánnal

Hozzávalók
- 2 nagyobb sült burgonya
- Ricotta 1 ek
- só
- bors
- 3 marék liszt
- 2tojás
- friss kakukkfű levél
- olíva olaj
- 2 marék zöldborsó
- kis kocka vaj
- 1 db citrom héja
Először is megsütjük a burgonyákat , héjában. Majd a belsejüket kanállal kivájjuk. Krumpli nyomóval vagy egyszerűen csak villával áttörjük; majd mehet hozzá 1 ek ricotta – tejföl, só és bors. Szitáld rá a lisztet, továbbá adj hozzá 2 db felvert tojást. Tépkedj bele pér kakukkfű ágnyi friss levelet; majd gyúródeszkát meglisztezve gyúrd össze az elegyet.
szedd ketté a bucit, és kézzel gyúrj belőle egy hüvelyk ujjnyi vastag „kígyót” , majd belisztezett késsel 2 ujjnyi hosszúra vág fel. Mindegyik darabra közepét nyomkodd be az ujjaddal, így rusztikusabb is lesz.
Vegyél elő egy kis főző edényt, mehet bele egy kis olíva olaj, majd forrald fel a vizet. Mehetnek bele a Gnocchi-k. Ha feljöttek a víz tetejére, még várj egy kicsit és ki is szedheted őket.
Végy egy serpenyőt, önts bele 2 ek olíva olajat, tedd bele a gnocchi-kat, majd pirítsd meg őket. Mehet rá kb 2 marék friss zöldborsó, egy kis kocka vaj, majd még egy kis friss kakukkfű levél és egy citrom héja.
Mehet a tányérokra, szórd meg reszelt parmezánnal. Kész