Gordon Ramsay – Gyöngytyúk saláta Fricassée-val

Hozzávalók:
- 4 csont nélküli gyöngytyúkmell, egyenként körülbelül 130g
- Tengeri só és frissen őrölt fekete bors
- 1 ½ ek olívaolaj
- Néhány ágacska kakukkfű
- A borsós-salátás fricassée-hoz
- Kis gömbnyi vaj
- 500g fejtett zöldborsó, ha fagyasztott kiolvasztva
- Néhány ágacska kakukkfű
- Löttyintésnyi víz vagy csirkealaplé
- 3-4 levél jégsaláta, legyalulva vagy felcsíkozva
Elkészítése:
1. A gyöngytyúkmellet tisztítsd meg, fűszerezd kevés sóval és borssal.
2. Tegyél a tűzre egy nagy serpenyőt, öntsd bele az olívaolajat. Tegyed bele a gyöngytyúkmellet bőrös felével lefelé a kakukkfűvel együtt, és süsd 4-5 percig, amíg a bőr aranybarna és ropogós lesz.
3. Fordítsd meg a mellet, és süsd a másik oldalán is körülbelül 2 percig. Nagyon kicsit még ruganyosnak kell érezned, amikor kiveszed, így marad lédús, és a közepén kissé rózsaszínű. Tegyed előmelegített tányérra, és tartsd meleg helyen, amíg elkészíted a fricassée-t.
4. A vajat olvaszd fel a serpenyőben, tegyed bele a borsót némi sóval és borssal, majd a kakukkfűágacskákat egy löttyintésnyi vizet vagy alaplevet, és párold a borsót 3-4 percig, vagy amíg megpuhul, és a serpenyőből szinte az összes folyadék elpárolog. Tedd bele a salátacsíkokat, süsd még egy percig, amíg a levelek kissé összeesnek. Kóstold meg, sózd-borsozd, ha szükséges.
5. A fricassée-t oszd előmelegített tányérokra, vagy halmozd nagy tálra, és tedd a gyöngytyúkmellet a tetejére. Tálald azonnal, ízlés szerint kínálj mellé újburgonyát.
Forrás: noiportal.hu