Gordon Ramsay féle – Sárgabarackkal töltött bárányszegy, recept

A Gordon Ramsay féle – Sárgabarackkal töltött bárányszegy Hozzávalói:
- 1-1,2kg bárányszegy, csont és bőr nélkül
- 1ek egész római kömény
- Tengeri só és frissen őrölt fekete bors
- 18-20 szelet pármai sonka, összesen kb. 170g
- 1-2ek olívaolaj
A töltelékhez:
- 100g aszalt sárgabarack, egy éjszakára vízbe áztatva, leszűrve, apró darabokra vágva
- 20g fenyőmag, megpirítva, apró darabokra vágva
- 15g friss zsemlemorzsa
- 2tk olívaolaj
A tálaláshoz:
- Balzsamecetes sült lilahagyma
- Spenót chilivel, fokhagymával és fenyőmaggal
A Gordon Ramsay féle – Sárgabarackkal töltött bárányszegy Elkészítése:
1. A szegy mindkét végén vágd le a kilógó húsdarabokat, hogy később henger alakúra tudd tekerni.
2. Piríts illatosra római kömény felforrósított, száraz serpenyőben. Mozsárban törd szemcsésre csipetnyi sóval és borssal, a felét dörzsöld a húsba.
3. A töltelékhez a hozzávalókat sózd-borsozd, és keverd hozzá a maradék római köményt.
4. Két szelet kivételével rendezd a pármai sonkát nagy, kiterített műanyag fóliára téglalap alakban, úgy, hogy a szeletek kissé fedjék egymást. (Olyan nagy fóliát készíts, hogy körbeérje a húst.) Fektesd a húst a sonka tetejére. Sózd-borsozd, halmozd a közepére a tölteléket, formázd hengerré. A bárányhús két oldalsó részét hajtsd a töltelékre. A műanyag fólia segítségével alakítsd tömör hengerré, ily módon a pármai sonka is befedi. Tedd egy órára a hűtőbe, hogy kissé felvegye ezt a formát.
5. A sütőt melegítsd elő 180°C-ra (gázsütő 4-es fokozat). A műanyag fóliát távolítsd el a bárányhúsról. A két félretett pármaisonka szelettel takard be a két végét, fedd be a tölteléket is. A húst konyhai zsineggel 2-3cm-ként kötözd át, épp csak olyan erősen, hogy a húst összetartsa.
6. Az olívaolajat forrósítsd fel egy sütőbe is tehető serpenyőben, a húst oldalanként 3-4 perc alatt süsd benne barnára. Tedd a csomózott részével lefelé a serpenyő közepére, csúsztasd a sütőbe. A 35-40 perces sütési idő felénél a húst fordítsd meg, és locsold rá a serpenyőben keletkezett levet. Ha kész, nyomásra kissé még ruganyos a hús, a közepén pedig rózsaszínű.
7. Meleg helyen, alufóliával lazán letakarva pihentessük a húst 10-15 percig. Vágd vastag szeletekre, tálald saját szaftjával, valamint a hagymával és a spenóttal.
Forrás: noiportal.hu