Gordon Ramsay féle – Sárgabarackkal töltött bárányszegy, recept

Gordon Ramsay féle – Sárgabarackkal töltött bárányszegy, recept

A Gordon Ramsay féle – Sárgabarackkal töltött bárányszegy Hozzávalói:

  • 1-1,2kg bárányszegy, csont és bőr nélkül
  • 1ek egész római kömény
  • Tengeri só és frissen őrölt fekete bors
  • 18-20 szelet pármai sonka, összesen kb. 170g
  • 1-2ek olívaolaj

A töltelékhez:

  • 100g aszalt sárgabarack, egy éjszakára vízbe áztatva, leszűrve, apró darabokra vágva
  • 20g fenyőmag, megpirítva, apró darabokra vágva
  • 15g friss zsemlemorzsa
  • 2tk olívaolaj

A tálaláshoz:

  • Balzsamecetes sült lilahagyma
  • Spenót chilivel, fokhagymával és fenyőmaggal

A Gordon Ramsay féle – Sárgabarackkal töltött bárányszegy Elkészítése:

Gordon Ramsay féle - Sárgabarackkal töltött bárányszegy

1. A szegy mindkét végén vágd le a kilógó húsdarabokat, hogy később henger alakúra tudd tekerni.

2. Piríts illatosra római kömény felforrósított, száraz serpenyőben. Mozsárban törd szemcsésre csipetnyi sóval és borssal, a felét dörzsöld a húsba.

3. A töltelékhez a hozzávalókat sózd-borsozd, és keverd hozzá a maradék római köményt.

4. Két szelet kivételével rendezd a pármai sonkát nagy, kiterített műanyag fóliára téglalap alakban, úgy, hogy a szeletek kissé fedjék egymást. (Olyan nagy fóliát készíts, hogy körbeérje a húst.) Fektesd a húst a sonka tetejére. Sózd-borsozd, halmozd a közepére a tölteléket, formázd hengerré. A bárányhús két oldalsó részét hajtsd a töltelékre. A műanyag fólia segítségével alakítsd tömör hengerré, ily módon a pármai sonka is befedi. Tedd egy órára a hűtőbe, hogy kissé felvegye ezt a formát.

5. A sütőt melegítsd elő 180°C-ra (gázsütő 4-es fokozat). A műanyag fóliát távolítsd el a bárányhúsról. A két félretett pármaisonka szelettel takard be a két végét, fedd be a tölteléket is. A húst konyhai zsineggel 2-3cm-ként kötözd át, épp csak olyan erősen, hogy a húst összetartsa.

6. Az olívaolajat forrósítsd fel egy sütőbe is tehető serpenyőben, a húst oldalanként 3-4 perc alatt süsd benne barnára. Tedd a csomózott részével lefelé a serpenyő közepére, csúsztasd a sütőbe. A 35-40 perces sütési idő felénél a húst fordítsd meg, és locsold rá a serpenyőben keletkezett levet. Ha kész, nyomásra kissé még ruganyos a hús, a közepén pedig rózsaszínű.

7. Meleg helyen, alufóliával lazán letakarva pihentessük a húst 10-15 percig. Vágd vastag szeletekre, tálald saját szaftjával, valamint a hagymával és a spenóttal.

Forrás: noiportal.hu