Gordon Ramsay féle – Gyömbéres csokoládés sajttorta

Gordon Ramsay féle – Gyömbéres csokoládés sajttorta

Hozzávalók:

  • 150g gyömbéres keksz, darabokra törve
  • 50g sózatlan, olvasztott vaj, plusz valamennyi a kenéshez
  • A töltelékhez:
  • 250g mascarpone
  • 200g friss, krémes sajt
  • 2 nagy tojás
  • 35g kristálycukor
  • 150g gyömbéres étcsokoládé

A tálaláshoz:

  • 200g félkemény tejszínhab
  • 1ek gyömbérszirup
  • 5db kandírozott gyömbér (konzerv is lehet)
  • Porcukor a tetejére (elhagyható)

Elkészítése:

gordon-ramsay_csokis_sajttorta-gyomber

1. A sütőt melegítsd elő 190°C-ra (gázsütő 5. fokozat). A kekszet tedd robotgépbe, dolgozd finom morzsává. Öntsd át egy tálba, keverd hozzá az olvasztott vajat. Kanalazd enyhén kivajazott, 20cm átmérőjű kapcsos tortaformába, simítsd el egy nagy kanál hátával vagy spatulával. Süsd 5 percig, tedd félre hűlni. A sütő hőmérsékletét csökkentsd 170°C-ra (gázsütő 3. fokozat).

2. A töltelékhez a mascarponét és a krémes sajtot habverővel keverd simára egy tálban. Tedd bele a tojásokat, a cukrot, keverd össze. A csokoládét törd darabokra, olvaszd fel gyöngyöző víz fölé helyezett tálban. Húzd le a tűzről, hagyd kissé hűlni, majd forgasd a mascarponés keverékbe.

3. A tölteléket öntsd a tésztára, süsd 50-60 percig. A sajttorta akkor van kész, ha a töltelék éppen hogy megszilárdult (a közepén maradnia kell egy kis remegős résznek). Vedd ki a sütőből, vágd körbe egy késsel, és hagyd a formában kihűlni. Ez idő alatt a töltelék tovább szilárdul.

4. Tálalás előtt ízesítsd a tejszínhabot gyömbérsziruppal: laza mozdulatokkal forgasd össze, amíg egyenletesen el nem oszlik benne. A gyömbért vágd gyufaszálnyi darabokra. A sajttortát óvatosan vedd ki a formából, tedd tányérra. A szeleteket tálald a gyömbéres tejszínnel, hintsd meg kevés gyömbérrel, és ízlés szerint porcukorral.

Forrás: noiportal.hu