Gordon Ramsay – fantasztikus csokiszuflé

Gordon Ramsay – fantasztikus csokiszuflé

Hozzávalók 2 főre:

• 50 g vaj + a formák kivajazásához
• 2 teáskanál cukrozatlan kakaópor
• 50 g jó minőségű (minimum 70%-os) étcsokoládé
• 1 nagy tojás
• 1 nagy tojássárgája
• 60 g cukor
• 50 g finomliszt

gordon-Ramsay-csokolade-csokis-szufle-fondant

Elkészítés:

Kivajazzuk és a kakaóporral alaposan körbeszórjuk a kb. 7,5 cm átmérőjű szuflé formákat. Víz gőz felett megolvasztjuk a vajat és az étcsokoládét, simára keverjük, majd 10 percig hűlni hagyjuk. Elektromos habverővel fehéredésig verjük a tojást, a tojássárgáját és a cukrot, majd hozzáadjuk a csokis-vajas keveréket is. Átszitálva hozzáadjuk a lisztet és óvatosan összeforgatjuk, majd az így kapott masszát a szuflé formákba öntjük. 12 percig sütjük, majd meleg tányérra borítjuk és azonnal tálaljuk.

Fagyival, savanykás lekvárokkal és gyümölcsökkel a legfinomabb.

Forrás: nlcafe.hu