Gordon Ramsay – Egyszerű Fűszeres Marhasült – videó
Hozzávalók:
- 1,5-2kg Marha szegy
- só, bors
- olíva olaj
- 1 szál sárgarépa
- 2 szál zeller szár
- 1 fej fokhagyma
- egész bors 1-2 tk
- pár szem szegfűszeg
- bőven reszelt szerecsendió
- víz
Elkészítés:
1.Vegyünk egy szép darab marha szegyet, tekerjük fel, mint a piskóta tésztát; kössük össze több ponton. Jöhet egy vas lábas, javasolt: La Cocotte – STAUB márkájú, de bármilyen vastag aljú és falú megfelelő. Helyezzük fel a gázra és gyújtsunk alá. Mehet bele az olíva olaj – hevítjük.
2. Közben egy vágódeszkán a feltekert húst fűszerezzük, sóval és borssal.
3. Majd mehet a lábosba, minden oldalát szép barnára pirítjuk.
4. Adjunk hozzá egy sárgarépát kb 1-2 cm darabokra vágva, 2 db zeller szárat felaprózva, ugyan így darabokra és egy fej fokhagymát , keresztben félbe vágva.
5. Mehet hozzá 1-2 tk egész bors, pár szem szegfűszeg, és bőven reszelt szerecsendió
6. Az egészet felöntjük annyi forró vízzel ( a hús tetejére öntsd, hogy a fűszerek bele mosódjanak a főző lébe ), hogy kicsit több, mint félig ellepje a szegyet.
7. Kicsit felforraljuk a gázon, mehet rá a fedő
8. 3-4 óra hosszára mehet az egész lábos a sütőbe, Gordon nem mondja de én lassabb főzés gyanánt 160-max 170 fokot javasolnék.
9. Párolás után vedd ki a lábosból, picit pihentesd a húst egy vágódeszkán, majd szeletelheted. KÉSZ