Gordon Ramsay – Egyszerű Fűszeres Marhasült – videó

Gordon Ramsay – Egyszerű Fűszeres Marhasült – videó

Hozzávalók:

  • 1,5-2kg Marha szegy
  • só, bors
  • olíva olaj
  • 1 szál sárgarépa
  • 2 szál zeller szár
  • 1 fej fokhagyma
  • egész bors 1-2 tk
  • pár szem szegfűszeg
  • bőven reszelt szerecsendió
  • víz

Elkészítés:

1.Vegyünk egy szép darab marha szegyet, tekerjük fel, mint a piskóta tésztát; kössük össze több ponton. Jöhet egy vas lábas, javasolt: La Cocotte – STAUB márkájú, de bármilyen vastag aljú és falú megfelelő. Helyezzük fel a gázra és gyújtsunk alá. Mehet bele az olíva olaj – hevítjük.

2. Közben egy vágódeszkán a feltekert húst fűszerezzük, sóval és borssal.

3. Majd mehet a lábosba, minden oldalát szép barnára pirítjuk.

4. Adjunk hozzá egy sárgarépát kb 1-2 cm darabokra vágva, 2 db zeller szárat felaprózva, ugyan így darabokra és egy fej fokhagymát , keresztben félbe vágva.

5. Mehet hozzá 1-2 tk egész bors, pár szem szegfűszeg, és bőven reszelt szerecsendió

6. Az egészet felöntjük annyi forró vízzel ( a hús tetejére öntsd, hogy a fűszerek bele mosódjanak a főző lébe ), hogy kicsit több, mint félig ellepje a szegyet.

7. Kicsit felforraljuk a gázon, mehet rá a fedő

gordon-ramsay-sült-marha-szegy-egyszerű-magyarul-recept-magyar-nyelven

8. 3-4 óra hosszára mehet az egész lábos a sütőbe, Gordon nem mondja de én lassabb főzés gyanánt 160-max 170 fokot javasolnék.

9. Párolás után vedd ki a lábosból, picit pihentesd a húst egy vágódeszkán, majd szeletelheted. KÉSZ