Gordon Ramsay – Csokoládés, Gyömbéres torta

Gordon Ramsay – Csokoládés, Gyömbéres torta

Hozzávalók:

 

Hozzávalók a tésztához:

– 17,5 dkg cukor
– 3 tojás
– 17,5 dkg vaj
– 17, 5 dkg liszt
– 1 teáskanál sütőpor
– 1 evőkanál vaníliakivonat vagy fél vaníliarúd kikapart belseje
– 2 evőkanál tej

A csokoládékrémhez:

– 22 dkg étcsokoládé minimum 70 százalék kakaótartalommal
– 5 dkg vaj
– 3 dl tejszín
– 2 evőkanál golden szirup

gordon-ramsay-csokolades-gyomberes-teszta

A gyömbéres tejszínhabhoz:

– 3 dl tejszín
– reszelt friss gyömbér ízlés szerint
– 1 evőkanál cukor

Elkészítés:

A cukrot és a vajat kikeverjük egy mixerrel, majd egyesével hozzáadjuk a tojásokat, ezután jöhet a vanília és a tej. A legvégén rászórjuk a sütőporos lisztet és elkeverjük.

Egy kisebb tortaformát megkenünk vajjal és kilisztezzük. Belerakjuk a torta masszát és egy spatulával elegyengetjük a tetejét.

180 fokon 45 percet sütjük.

Mikor elkészült hagyjuk kihűlni, majd egy vékony pengéjű késsel félbevágjuk.

gordon-ramsay-csokolades-gyomberes-torta1

A tejszínhabot a cukorral kemény habbá verjük, majd belereszeljük a friss gyömbért. Ezzel a habbal fogjuk megtölteni a tortánkat.

A csokoládét feldaraboljuk és a vajjal együtt egy nagyobb tálba tesszük. A gázon felforraljuk a tejszínt a golden sziruppal, majd forrón a csokoládéra öntjük és jól elkeverjük, míg a vaj és a csoki fel nem olvad.

A legvégén a csokoládét ráöntjük a tortára és tálalhatjuk is.

Forrás: kavecsokolade.blogspot.hu