Gordon Ramsay: Citromos joghurttorta
A Citromos joghurttorta Hozzávalói:
- 6 db tojás
- 150 g cukor
- 100 g liszt
- 1 kk sütőpor
- 600 g natúr joghurt
- 1 citrom leve és reszelt héja
Citrusszirup:
- 125 g cukor
- 125 ml víz
- 1 citrom leve és reszelt héja
- 1 narancs leve és reszelt héja
1. A sütőt előmelegítjük 180 fokra. Előkészítünk egy 23-25 cm átmérőjű tortaformát. Ha nem szilikon, akkor kivajazzunk.
2. A tojásokat kettéválasztjuk. A fehérjét kemény habbá verjük. A sárgáját a cukorral és a citrom héjával addig verjük, amíg ki nem fehéredik és krémes lesz. Hozzáadjuk a joghurtot, a lisztet és a sütőport és végül óvatosan hozzákeverjük a tojásfehérjehabot is.
3. A formába öntjük és 45-55 percig sütjük. Tűpróbával teszteljük, hogy átsült e. Ha kész, a formában hagyjuk ihűlni. (ne ijedjünk meg, hogy össze fog esni kicsit)
Elkészítjük a szirupot:
Az összes hozzávalót lábasba tesszük és felforraljuk, majd közepes lángon 10-12 percig főzzük. Az a jó, ha kicsit sűrűsödik, szirupossá válik. Hagyjuk kicsit hűlni.
A tortára locsoljuk a szirupot és tálaljuk.
Hogy rengeteg ötleted legyen: a FaceBookon , itt találsz minket
Forrás: csakapuffin.cafeblog.hu