Gömöri krumplisgombóc

Gömöri krumplisgombóc

HOZZÁVALÓK 3-4 fő

  • 1 kg krumpli (Fele nyersen lereszelve, másik fele megfőzve, megtörve)
  • 200 g rétesliszt
  • 200 g finomliszt
  • 250 g főtt füstölthús darálva
  • 2 tojás
  • 5 gerezd fokhagyma
  • 1 leveskanál majoránna
  • 2 nagyobb vöröshagyma
  • 2 leveskanálnyi disznózsír
  • 150 g füstölt szalonna
  • 1 kg savanyú káposzta
  • kömény, babérlevél

gemerske_gulky-gomori-krumpli gomboc
30-60 perc
Műsor: Ahoj, Séf!

 

A nyersen lereszelt és a főtt törtkrumplit összekeverjük, hozzáadunk két tojást, a rétes- és finomlisztet, valamint a fokhagymát, sót és majoránnát. Alaposan simára keverjük, majd gombócokat formálunk belőle, melyeket sós vízben kifőzünk. Miután felúsznak a felszínre, még 3-5 percig főzzük őket, majd kivesszük.

Serpenyőben 150 gramm lesütött szalonnán, apróra vágott hagymát pirítunk. A savanyú káposztát disznózsíron megsütjük, köménnyel és babérlevéllel ízesítjük. A kettévágott gombócokat szalonnával és szalonazsírral megöntött káposztaágyon tálaljuk.

Naprakész recept ötletekért, katt ide: FaceBook/Pikanteria

Forrás: tvpaprik.hu