Gömöri krumplisgombóc

HOZZÁVALÓK 3-4 fő
- 1 kg krumpli (Fele nyersen lereszelve, másik fele megfőzve, megtörve)
- 200 g rétesliszt
- 200 g finomliszt
- 250 g főtt füstölthús darálva
- 2 tojás
- 5 gerezd fokhagyma
- 1 leveskanál majoránna
- só
- 2 nagyobb vöröshagyma
- 2 leveskanálnyi disznózsír
- 150 g füstölt szalonna
- 1 kg savanyú káposzta
- kömény, babérlevél
30-60 perc
Műsor: Ahoj, Séf!
A nyersen lereszelt és a főtt törtkrumplit összekeverjük, hozzáadunk két tojást, a rétes- és finomlisztet, valamint a fokhagymát, sót és majoránnát. Alaposan simára keverjük, majd gombócokat formálunk belőle, melyeket sós vízben kifőzünk. Miután felúsznak a felszínre, még 3-5 percig főzzük őket, majd kivesszük.
Serpenyőben 150 gramm lesütött szalonnán, apróra vágott hagymát pirítunk. A savanyú káposztát disznózsíron megsütjük, köménnyel és babérlevéllel ízesítjük. A kettévágott gombócokat szalonnával és szalonazsírral megöntött káposztaágyon tálaljuk.
Naprakész recept ötletekért, katt ide: FaceBook/Pikanteria
Forrás: tvpaprik.hu