Gombás-tojásos töltött zsemle, recept

A Gombás-tojásos töltött zsemle Hozzávalói:
- 4 db zsemle
- tej
- 1 kis fej hagyma
- 25-30 dkg gomba
- só, bors
- petrezselyem
- 4 tojás
- 2-3 evőkanál tejföl
- 5 dkg reszelt sajt
- olaj
Az apróra vágott hagymát egy kevés olajon megdinsztelem. A gombát felszeletelve hozzáadom, sózom, borsozom és apróra vágott petrezselyemmel ízesítem. Fedő nélkül, időnként megkeverve addig párolom, míg a levét elpárologja. A tojásokat felütöm, felverem, sózom, és a gombára öntve lágyra sütöm.
A zsemlék tetejét levágom, a belseje egy részét kiszedem, és megforgatom egy pillanatra a tejben. (Nem kell eláztatni!) Sütőpapíros tepsire helyezem, megtöltöm a gombás töltelékkel. Tetejére tejfölt kenek, és reszelt sajttal megszórom.
Szép pirosra sütöm.
Megjegyzés: ilyesmit reggelire szoktam készíteni ráérős vasárnapokon.
Forrás: aliza