Gombás-tojásos töltött zsemle, recept

Gombás-tojásos töltött zsemle, recept

A Gombás-tojásos töltött zsemle Hozzávalói:

  • 4 db zsemle
  • tej
  • 1 kis fej hagyma
  • 25-30 dkg gomba
  • só, bors
  • petrezselyem
  • 4 tojás
  • 2-3 evőkanál tejföl
  • 5 dkg reszelt sajt
  • olaj

Az apróra vágott hagymát egy kevés olajon megdinsztelem. A gombát felszeletelve hozzáadom, sózom, borsozom és apróra vágott petrezselyemmel ízesítem. Fedő nélkül, időnként megkeverve addig párolom, míg a levét elpárologja. A tojásokat felütöm, felverem, sózom, és a gombára öntve lágyra sütöm.
A zsemlék tetejét levágom, a belseje egy részét kiszedem, és megforgatom egy pillanatra a tejben. (Nem kell eláztatni!) Sütőpapíros tepsire helyezem, megtöltöm a gombás töltelékkel. Tetejére tejfölt kenek, és reszelt sajttal megszórom.
Szép pirosra sütöm.

Megjegyzés: ilyesmit reggelire szoktam készíteni ráérős vasárnapokon.

Gombás-tojásos töltött zsemle

Forrás: aliza