Gombás szendvics – VACSORA KÉT SZERENCSÉSNEK

Gombás szendvics – VACSORA KÉT SZERENCSÉSNEK

1, A barátnőm szerint a gombás melegszendvics a legalja. Mind a gasztronómiának, mind a melegszendvicsnek, mind a gombának. De szerintem nagyon finom.
2, Elkészítettem életem leggiccsesebb gasztrofotóját. A férjem szerint kéne még rá egy kiskutya, egy kisgyerek és egy szerelmes pár is. Meg kell osztanom!
3, Jamie Olivernek van egy receptje, aminek az a neve, hogy valami “két szerencsésnek”. Mindig is irigyeltem ezt a címet, most végre leírhatom.
4, El kell dicsekednem azzal, hogy mi terem az erdőbényei fűszernövényeim között. Egyszerű receptnek álcázni a hencegést.

varganya-tinotu-tinora

Természetesen nem csak tinoruból készíthető, rókagombából se rossz. Viccet félretéve laskából is nagyon finom, de sima csiperke is megteszi.

Hozzávalók a melegszendvicshez:

  • kb. 20 dkg gomba
  • 5 dkg vaj
  • 2 gerezd fokhagyma
  • 1 ágacska kakukkfű
  • 1 evőkanálnyi petrezselyem zöld
  • 4 ek natúr krémsajt
  • 3 ek reszelt parmezán
  • só, bors
  • 4 szelet kenyér

A gombát felszeleteltem, és a vajon megpirítottam. Hozzáreszeltem a fokhagymát, beleszórtam a kakukkfüvet, és a petrezselymet, majd elzártam alatta a lángot. Mehetett bele a kétféle sajt, a só és a bors. Nem volt itthon, de illett volna bele egy kiskanálnyi magos dijoni mustár.

gombás-melegszendvics-tinoru-tinora
Elosztottam a kenyérszeleteken, és betoltam a grill alá.

2016-os naprakész recept ötletekért, katt ide: FaceBook/Pikanteria

Forrás: fuszereslelek.nlcafe.hu