A Gombás ricottás vega cannelloni Hozzávalói (3-4 főre):
A töltelékhez:
- 1 marék pirított tökmag
- 1 vöröshagyma
- 500 g csiperke
- 1 ek. olaj
- 2 gerezd fokhagyma
- 1 dl fehérbor
- 1 nagy csokor petrezselyem
- 2 nagy marék bébispenót
- 1 marék parmezán
- 1 nagy ek. ricotta
- bors
A besamelhez:
- 4 dkg vaj
- 4 dkg liszt
- 6,5 dl tej
- 0,5 mokkáskanál szerecsendió
- só, fehérbors
Az összeszereléshez:
- 20 db cannelloni cső
- 2 marék reszelt parmezán
A Gombás ricottás vega cannelloni elkészítése:
- A vöröshagymát egy kis olajon megdinszteljük, majd hozzáadjuk a rusztikusra vágott gombát, megborsozzuk és hagyjuk lepirulni. Ezután hozzáadjuk az apróra vágott fokhagymát és a bort. Ha bor elpárolgott, akkor hozzáadjuk a felaprított petrezselymet és a bébispenótot.
- Hagyjuk, hogy a spenót összeessen, majd átpakoljuk egy aprítóba és mehet hozzá 1 marék reszelt parmezán, a pirított tökmag és a ricotta. Az egészet rusztikusra zúzzuk.
- A besamel mártáshoz a vajat felolvasztjuk egy lábasban, majd hozzáadjuk a lisztet és egy habverővel addig keverjük, amíg csiriz-szerű állagot kapunk.
- Részletekben elkezdjük adagolni hozzá a tejet és addig kevergetjük, amíg szép, homogén mártást kapunk. Ekkor sóval, fehérborssal és őrölt szerecsendióval ízesítjük.
- A cannelloni összeszereléséhez egy 24X14 méretű hőálló tál aljára öntünk egy keveset a besamel mártásból.
- Ezután a tésztacsöveket egy kiskanállal elkezdjük megtölteni a töltelékkel, törekedve arra, hogy minél több kerüljön beléjük. Ha a csövek már a tálban pihennek, meglocsoljuk az egészet egy újabb adag mártással, majd megszórjuk reszelt parmezánnal, erre pedig ismét raguval töltött csövek kerülnek.
- Újabb adag besamel és egy végső löket parmezán kell rá és az egész bekerül a 180 fokos sütőbe, ahol 30 perc alatt elkészül. Tálalás előtt fél órát pihentetjük ééés jól megesszük.
Forrás: Streetkitchen