Gombás empanada – recept

Gombás empanada – recept

A Gombás empanada Hozzávalói:

  • Egy kis fej vöröshagyma
  • 2 fokhagyma
  • 250 g barna csiperke
  • 1 dl fehérbor
  • 1 csokor friss petrezselyem
  • 80 g bébispenót
  • 1 marék parmezán, vagy juhsajt
  • bolti vajas-leveles tészta

Gombás empanada

A hagymát és a fokhagymát finomra aprítjuk, majd egy kevés olajon pirítani kezdjük. Felszeleteljük a barna csiperkét és ezt is lepirítjuk, majd hozzáadjuk a fehérbort. A petrezselymet finomra aprítjuk és a gombás alaphoz adjuk. Kakukkfűvel, majd sóval és borssal ízesítjük. A spenótleveleket is a serpenyőbe tesszük és megvárjuk, amíg szépen összefonnyadnak, majd az egészet egy aprítógépbe tesszük és lezúzzuk. Ha igazán finom tölteléket akarunk, akkor nem sajnáljuk belőle a parmezán sajtot sem, egy maréknyit adjunk hozzá és keverjük el benne. A vajas-leveles tésztából pogácsaszaggatóval köröket vágunk ki, majd ezeket megtöltjük a töltelékkel. Összehajtjuk, egy villával megpöntyörgéljük őket, majd mindegyiket megkenjük felvert tojással. 170 fokos sütőben 15-20 perc alatt aranybarnára sütjük.

Hogy rengeteg naprakész ötleted legyen: a FaceBookon , itt találsz minket

Forrás: streetkitchen.blog.hu