Gombás empanada – recept

A Gombás empanada Hozzávalói:
- Egy kis fej vöröshagyma
- 2 fokhagyma
- 250 g barna csiperke
- 1 dl fehérbor
- 1 csokor friss petrezselyem
- 80 g bébispenót
- 1 marék parmezán, vagy juhsajt
- bolti vajas-leveles tészta
A hagymát és a fokhagymát finomra aprítjuk, majd egy kevés olajon pirítani kezdjük. Felszeleteljük a barna csiperkét és ezt is lepirítjuk, majd hozzáadjuk a fehérbort. A petrezselymet finomra aprítjuk és a gombás alaphoz adjuk. Kakukkfűvel, majd sóval és borssal ízesítjük. A spenótleveleket is a serpenyőbe tesszük és megvárjuk, amíg szépen összefonnyadnak, majd az egészet egy aprítógépbe tesszük és lezúzzuk. Ha igazán finom tölteléket akarunk, akkor nem sajnáljuk belőle a parmezán sajtot sem, egy maréknyit adjunk hozzá és keverjük el benne. A vajas-leveles tésztából pogácsaszaggatóval köröket vágunk ki, majd ezeket megtöltjük a töltelékkel. Összehajtjuk, egy villával megpöntyörgéljük őket, majd mindegyiket megkenjük felvert tojással. 170 fokos sütőben 15-20 perc alatt aranybarnára sütjük.
Hogy rengeteg naprakész ötleted legyen: a FaceBookon , itt találsz minket
Forrás: streetkitchen.blog.hu