Gombaleves recept

Gombaleves recept

Végre egy olyan gombaleves recept, melyhez saját kezüleg szedték a friss szegfűgombát és szép képek vannak a recepten! A dunakeszi reptéren jártunk a lányommal hétvégén; biciklizés helyett gombát szedtünk, hamár utunkba kerültek ezek a szenzációs ízű friss mezei szegfűgombák.

gombaleves recept

A gombaleves hozzávalói 6-8 adaghoz:

  • 2-3 marék frissen szedett mezei szekfűgomba
  • 3-4 nagyobb sárgarépa
  • 2 db gyökér
  • 1-2 tk köménymag, bors
  • Friss petrezselyem 1 csokor
  • 1 kis db paszternák levél
  • 1 fej vöröshagyma
  • 1 cikk fokhagyma
  • zsíradék: disznózsír pl, kacsazsír …

gombaleves recept

A gombaleves elkészítése:

  1. A leszedett gombákat megtisztítjuk, én javaslom a megmosást , mert nagyon füves vagy földes lehet – ezt a gombafajt muszáj, mivel ecsettel lehetetlen lesepregetni minden fejről a nem oda illő dolgokat

  2. kissebb fazékban megolvasztod a zsiradékot, majd mehet bele a fokhagyma összevágva és a vöröshagyma – párold üvegesre. Közben mehet bele az egész köménymag is

  3. karikára szeletelt – cikkeztett sárgarépát és a gyökeret add hozzá; párold kissé, hogy a karotin tartalma megszínezhesse a zsírt

  4. Öntsd fel forró vízzel , majd sózd, borsozd; mehet bele a paszternák levél is

  5. Ha 3/4 -ig főtt a zöldég, akkor mehet bele a friss petrezselyem kis csomóba kötve.

  6. Tűzhelyről levétel előtt 5-8 percel helyezd bele a gombát és főzd készre

gombaleves recept

gombaleves recept

Főzésre fel ! Egészségedre 🙂