Gombaleves recept
Végre egy olyan gombaleves recept, melyhez saját kezüleg szedték a friss szegfűgombát és szép képek vannak a recepten! A dunakeszi reptéren jártunk a lányommal hétvégén; biciklizés helyett gombát szedtünk, hamár utunkba kerültek ezek a szenzációs ízű friss mezei szegfűgombák.
A gombaleves hozzávalói 6-8 adaghoz:
- 2-3 marék frissen szedett mezei szekfűgomba
- 3-4 nagyobb sárgarépa
- 2 db gyökér
- 1-2 tk köménymag, bors
- só
- Friss petrezselyem 1 csokor
- 1 kis db paszternák levél
- 1 fej vöröshagyma
- 1 cikk fokhagyma
- zsíradék: disznózsír pl, kacsazsír …
A gombaleves elkészítése:
-
A leszedett gombákat megtisztítjuk, én javaslom a megmosást , mert nagyon füves vagy földes lehet – ezt a gombafajt muszáj, mivel ecsettel lehetetlen lesepregetni minden fejről a nem oda illő dolgokat
-
kissebb fazékban megolvasztod a zsiradékot, majd mehet bele a fokhagyma összevágva és a vöröshagyma – párold üvegesre. Közben mehet bele az egész köménymag is
-
karikára szeletelt – cikkeztett sárgarépát és a gyökeret add hozzá; párold kissé, hogy a karotin tartalma megszínezhesse a zsírt
-
Öntsd fel forró vízzel , majd sózd, borsozd; mehet bele a paszternák levél is
-
Ha 3/4 -ig főtt a zöldég, akkor mehet bele a friss petrezselyem kis csomóba kötve.
-
Tűzhelyről levétel előtt 5-8 percel helyezd bele a gombát és főzd készre
Főzésre fel ! Egészségedre 🙂