Gombakrémleves

HOZZÁVALÓK
- 3-4 fő
- 8 fej gomba
- 2 db sárgarépa
- 1 db fehérrépa
- 4 fej fokhagyma
- ½ fej hagyma
- 1 csésze tejszín
- feta sajt
- petrezselyem, só, bors, sáfrány, szerecsendió, bazsalikom, oreganó
60-120 perc
Első lépésként süssünk gomba chipseket. A sütőt melegítsük elő 150 °C-ra, majd három gombát vágjunk vékony szeletekre és helyezzük sütőpapírra. A szeleteket addig süssük, míg aranybarna színűek nem lesznek.
Amíg a gomba chipsek sülnek, olajon pároljuk meg az apróra vágott hagymát és fokhagymát. Amikor a fokhagyma illatát már lehet érezni, öntsük fel kevés vízzel, adjuk hozzá a megtisztított és feldarabolt répákat, valamint a gombát.
Fűszerezzük sóval, borssal, petrezselyemmel és egy csipet sáfránnyal.
Főzzük egy órán át, majd botmixerrel törjük krémes állagúvá. Adjuk hozzá a bazsalikomot, oregánót és egy kevés őrölt szerecsendiót.
Vegyük le a tűzről és adjuk hozzá a tejszínt.
Tálaláskor a levest szórjuk meg morzsolt fetával, gomba chipsszel és petrezselyemmel.
Hogy rengeteg naprakész ötleted legyen: a FaceBookon , itt találsz minket
Forrás: tvpaprika.hu