Gombakrémleves

Gombakrémleves

HOZZÁVALÓK

  • 3-4 fő
  • 8 fej gomba
  • 2 db sárgarépa
  • 1 db fehérrépa
  • 4 fej fokhagyma
  • ½ fej hagyma
  • 1 csésze tejszín
  • feta sajt
  • petrezselyem, só, bors, sáfrány, szerecsendió, bazsalikom, oreganó

60-120 perc

mushroom_soup-gomba krem-leves

Első lépésként süssünk gomba chipseket. A sütőt melegítsük elő 150 °C-ra, majd három gombát vágjunk vékony szeletekre és helyezzük sütőpapírra. A szeleteket addig süssük, míg aranybarna színűek nem lesznek.

Amíg a gomba chipsek sülnek, olajon pároljuk meg az apróra vágott hagymát és fokhagymát. Amikor a fokhagyma illatát már lehet érezni, öntsük fel kevés vízzel, adjuk hozzá a megtisztított és feldarabolt répákat, valamint a gombát.

Fűszerezzük sóval, borssal, petrezselyemmel és egy csipet sáfránnyal.

Főzzük egy órán át, majd botmixerrel törjük krémes állagúvá. Adjuk hozzá a bazsalikomot, oregánót és egy kevés őrölt szerecsendiót.

Vegyük le a tűzről és adjuk hozzá a tejszínt.

Tálaláskor a levest szórjuk meg morzsolt fetával, gomba chipsszel és petrezselyemmel.

Hogy rengeteg naprakész ötleted legyen: a FaceBookon , itt találsz minket

Forrás: tvpaprika.hu