gombafasírt recept

gombafasírt recept

Végre itt található egy igazán ropogós és nagyon ízletes gombafasírt recept, ráadásul szép képekkel. Részletes folyamat leírás itt:

gombafasírt recept
ez eredeti mezei csiperke, frissen szedve

A gombafasírt recept Hozzávalói 6 személyre:

  • 1,5 kg friss gomba – mezei csiperke, erdei csiperke, champignon, barna csiperke …
  • 4 db zsemle
  • 2 tojás
  • 1 fej vöröshagyma
  • kacsazsír
  • 2 tk őrölt kömény
  • 2 tk frissen őrölt bors
  • 1-2 csokor friss petrezselyem
  • 2 gerezd fokhagyma

gombafasírt recept

A gombafasírt recept Elkészítése:

  1. A Zsemléket áztasd be, majd kinyomkodd ki, vagy saláta centrifugával hajtsd ki belőle a felesleges vizet

  2. Végy elő egy tálat, a beáztatott zsemlékhez, mehet a 2 db tojás, bors, kömény, só és a kacsaszíron megfuttatott apróra vágott vöröshagyma és fokhagyma, majd jöhet az előre beáztatott és így a földtől vagy homok szemegtől megtiszított és felaprózott friss petrezselyem

  3. Keverd össze, forró oljaban süsd ropogósra. Javaslom, hogy lassabb tüzet használj az elején, hogy a közepe is megsülhessen a fasírtnak; a sütés végén feljebb kapcsolahtod

gombafasírt recept
én meg is abáltam a gombát, de neked nem muszáj

gombafasírt recept

gombafasírt recept

gombafasírt recept

Tipp, arra az esetre ha te szeretnél gombát szedni – így ismerheted fel a jó csiperkét:

  • Erdei csiperke – Agaricus sylvaticus. Ez a gomba ehető. Syn.: Agaricus haemorrhoidarius; Agaricus fuscofibrillosus; fenyves csiperke; sötétszálas csiperke. Megjegyzés: Összevonva az Agaricus haemorrhoidarius (Lomberdei csiperke) fajjal.
  • Kalap: 4-8 (10) cm széles, halványbarnás, felületén körkörösen elhelyezkedő sötétebb pikkelyekkel díszített, vékony húsú.
  • Tönk: a kalaptól halványabb színű, karcsú, felülete végigfinoman pelyhes vagy hamvas, gallérja lelógó.
  • Hús: vékony, vágásra többé-kevésbé erősen vörösödik. szagtalan vagy kellemes illatú.
  • Előfordulás: VI-X; lomb- és fenyőerdőben, főleg luc és bükk alatt. Savanyú és bázikus talajon egyaránt nő. Hazánkban elterjedt, gyakori faj.
  • Étkezési érték: ehető, jóízű gomba, de vékony húsa miatt nem kiadós.
  • Hasonló fajok: barnapikkelyű csiperke, óriás csiperke, szélespikkelyű csiperke, ligeti csiperke, csoportos csiperke.

Forrás: miskolcigombasz.hu  Ewald Gerhardt – Gombászok kézikönyve (2008)

Magyar Mikológiai Társaság gombanévjegyzék (2017.04.26) A leírást a forrás alapján átírta: Szűcs Béla (2014.06.26.)

gombafasírt recept