2020. október 24.

Select your Top Menu from wp menus
gombafasírt recept

gombafasírt recept

Végre itt található egy igazán ropogós és nagyon ízletes gombafasírt recept, ráadásul szép képekkel. Részletes folyamat leírás itt:

gombafasírt recept
ez eredeti mezei csiperke, frissen szedve

A gombafasírt recept Hozzávalói 6 személyre:

  • 1,5 kg friss gomba – mezei csiperke, erdei csiperke, champignon, barna csiperke …
  • 4 db zsemle
  • 2 tojás
  • 1 fej vöröshagyma
  • kacsazsír
  • 2 tk őrölt kömény
  • 2 tk frissen őrölt bors
  • 1-2 csokor friss petrezselyem
  • 2 gerezd fokhagyma

gombafasírt recept

A gombafasírt recept Elkészítése:

  1. A Zsemléket áztasd be, majd kinyomkodd ki, vagy saláta centrifugával hajtsd ki belőle a felesleges vizet

  2. Végy elő egy tálat, a beáztatott zsemlékhez, mehet a 2 db tojás, bors, kömény, só és a kacsaszíron megfuttatott apróra vágott vöröshagyma és fokhagyma, majd jöhet az előre beáztatott és így a földtől vagy homok szemegtől megtiszított és felaprózott friss petrezselyem

  3. Keverd össze, forró oljaban süsd ropogósra. Javaslom, hogy lassabb tüzet használj az elején, hogy a közepe is megsülhessen a fasírtnak; a sütés végén feljebb kapcsolahtod

gombafasírt recept
én meg is abáltam a gombát, de neked nem muszáj

gombafasírt recept

gombafasírt recept

gombafasírt recept

Tipp, arra az esetre ha te szeretnél gombát szedni – így ismerheted fel a jó csiperkét:

  • Erdei csiperke – Agaricus sylvaticus. Ez a gomba ehető. Syn.: Agaricus haemorrhoidarius; Agaricus fuscofibrillosus; fenyves csiperke; sötétszálas csiperke. Megjegyzés: Összevonva az Agaricus haemorrhoidarius (Lomberdei csiperke) fajjal.
  • Kalap: 4-8 (10) cm széles, halványbarnás, felületén körkörösen elhelyezkedő sötétebb pikkelyekkel díszített, vékony húsú.
  • Tönk: a kalaptól halványabb színű, karcsú, felülete végigfinoman pelyhes vagy hamvas, gallérja lelógó.
  • Hús: vékony, vágásra többé-kevésbé erősen vörösödik. szagtalan vagy kellemes illatú.
  • Előfordulás: VI-X; lomb- és fenyőerdőben, főleg luc és bükk alatt. Savanyú és bázikus talajon egyaránt nő. Hazánkban elterjedt, gyakori faj.
  • Étkezési érték: ehető, jóízű gomba, de vékony húsa miatt nem kiadós.
  • Hasonló fajok: barnapikkelyű csiperke, óriás csiperke, szélespikkelyű csiperke, ligeti csiperke, csoportos csiperke.

Forrás: miskolcigombasz.hu  Ewald Gerhardt – Gombászok kézikönyve (2008)

Magyar Mikológiai Társaság gombanévjegyzék (2017.04.26) A leírást a forrás alapján átírta: Szűcs Béla (2014.06.26.)

gombafasírt recept

 

Print Friendly, PDF & Email

Kommentek

Related posts

EZT OLVASTAD MÁR?
Gombaleves recept

Végre egy olyan gombaleves recept, melyhez saját kezüleg szedték a friss szegfűgombát és szép képek vannak a recepten! A dunakeszi...

Close