Gombás töltött tojás, recept

Gombás töltött tojás, recept

 

A Gombás töltött tojás Hozzávalói 4 személyre:

  • 8 tojás
  • 10 dkg csiperkegomba
  • 1 kis hagyma
  • 5+3 dkg vaj, só, bors, kakukkfű
  • 2 evőkanál majonéz,
  • 1 dl tejföl
  • 1 evőkanál mustár
  • citrom
  • 4 méretben megfelelő paradicsom

Gombás töltött tojás
A Gombás töltött tojás Elkészítése:

Az 5 dkg vajon megpároljuk a hagymát és az apróra vágott gombát, sóval, borssal meg kakukkfűvel fűszerezzük és zsírjára sütjük, majd hűlni hagyjuk. A tojásokat megfőzzük, megpucoljuk, az alját egyenesre vágjuk, hogy megálljanak rajta, a hegyes felüket pedig 1,5-2 cm-nél levágjuk, a sárgáját óvatosan kikaparjuk.

A levágott tojásfehérjét apróra vágjuk, a kikapart sárgákat villával összetörjük, majd belekavarjuk a hideg gombába. Kevés mustárral és citromlével ízesítjük, majd megtöltjük vele a tojásokat. A paradicsomokat félbevágjuk, a húsát kikaparjuk, konyhai papírtörlővel felitatjuk a belsejét, majd a tojásokra helyezzük. A megmaradt vajat papírtölcsérbe tesszük és pöttyöket teszünk a paradicsomokra.

A majonézt és a megmaradt mustárt összekeverjük a tejföllel, sóval, borssal és citromlével ízesítjük, majd a tojások mellé tálaljuk.

Gombás töltött tojás

Naponta új recept ötletekért, találkozzunk a FaceBook on is.

A Pikantéria Hivatalos Facebook Oldala

Forrás: Aledakonyhaja.blogspot.hu