Gombás töltött tojás, recept
A Gombás töltött tojás Hozzávalói 4 személyre:
- 8 tojás
- 10 dkg csiperkegomba
- 1 kis hagyma
- 5+3 dkg vaj, só, bors, kakukkfű
- 2 evőkanál majonéz,
- 1 dl tejföl
- 1 evőkanál mustár
- citrom
- 4 méretben megfelelő paradicsom
A Gombás töltött tojás Elkészítése:
Az 5 dkg vajon megpároljuk a hagymát és az apróra vágott gombát, sóval, borssal meg kakukkfűvel fűszerezzük és zsírjára sütjük, majd hűlni hagyjuk. A tojásokat megfőzzük, megpucoljuk, az alját egyenesre vágjuk, hogy megálljanak rajta, a hegyes felüket pedig 1,5-2 cm-nél levágjuk, a sárgáját óvatosan kikaparjuk.
A levágott tojásfehérjét apróra vágjuk, a kikapart sárgákat villával összetörjük, majd belekavarjuk a hideg gombába. Kevés mustárral és citromlével ízesítjük, majd megtöltjük vele a tojásokat. A paradicsomokat félbevágjuk, a húsát kikaparjuk, konyhai papírtörlővel felitatjuk a belsejét, majd a tojásokra helyezzük. A megmaradt vajat papírtölcsérbe tesszük és pöttyöket teszünk a paradicsomokra.
A majonézt és a megmaradt mustárt összekeverjük a tejföllel, sóval, borssal és citromlével ízesítjük, majd a tojások mellé tálaljuk.
Naponta új recept ötletekért, találkozzunk a FaceBook on is.
A Pikantéria Hivatalos Facebook Oldala
Forrás: Aledakonyhaja.blogspot.hu