Gomba krémleves, recept

Gomba krémleves, recept

A Gomba krémleves Hozzávalói:

Gomba krémleves

  • 40 dkg gomba,
  • 1 krumpli,
  • 1 hagyma,
  • 1/2 l tej,
  • kevés olaj,
  • 1 tojás sárgája,
  • 1 dl tejföl,
  • só ,bors
  • őrölt pirospaprika

A hagymát apróra vágtam, a gombát vékony szeletekre és kevés olajon megpároltam.Kivettem 4 kanál párolt gombát betétnek a levesbe.

Hozzáadtam a felkockázott krumplit,fűszereztem és felöntöttem 1 l vízzel .Mikor megfőtt a krumpli, az egészet leturmixoltam és feltöltöttem a tejjel,hozzáadtam az apróra vágott petrezselyemlevelet és felforraltam.Mikor kicsit kihűlt, a tojássárgáját kikavartam a tejföllel és a leveshez adtam.Párolt gombaszeletekkel tálaltam.

Gomba krémleves

Naponta új recept ötletekért, találkozzunk a FaceBook on is.

A Pikantéria Hivatalos Facebook Oldala

Forrás: Aledakonyhaja.blogspot.hu

Print Friendly, PDF & Email

Kommentek

Kapcsolódó cikkek

Kérjük iratkozz fel Youtube csatornánkra is!

Köszönjük!

EZT OLVASTAD MÁR?
Befőzés – Üvegbe velük!

  Ha az első három részt elolvasva alaposan átgondoltad és megtervezted, milyen gyümölcsöket, zöldségeket fogsz lekvárnak, dzsemnek, zselének, chutney-nak, szörpnek...

Close