Gomba krémleves, recept
A Gomba krémleves Hozzávalói:
- 40 dkg gomba,
- 1 krumpli,
- 1 hagyma,
- 1/2 l tej,
- kevés olaj,
- 1 tojás sárgája,
- 1 dl tejföl,
- só ,bors
- őrölt pirospaprika
A hagymát apróra vágtam, a gombát vékony szeletekre és kevés olajon megpároltam.Kivettem 4 kanál párolt gombát betétnek a levesbe.
Hozzáadtam a felkockázott krumplit,fűszereztem és felöntöttem 1 l vízzel .Mikor megfőtt a krumpli, az egészet leturmixoltam és feltöltöttem a tejjel,hozzáadtam az apróra vágott petrezselyemlevelet és felforraltam.Mikor kicsit kihűlt, a tojássárgáját kikavartam a tejföllel és a leveshez adtam.Párolt gombaszeletekkel tálaltam.
Naponta új recept ötletekért, találkozzunk a FaceBook on is.
A Pikantéria Hivatalos Facebook Oldala
Forrás: Aledakonyhaja.blogspot.hu