Gomba fricassée ( becsinált ), recept

Gomba fricassée ( becsinált ), recept

A Gomba fricassée ( becsinált ) Hozzávalói 4 személyre:

  • 80 dkg csiperkegomba,
  • 5 dkg vaj,
  • 1 evőkanál liszt,
  • 2,5 dl hús alaplé,
  • 1 dl tejszín,
  • 2 tojás sárgája,
  • 1/2 citrom, só, bors.

A Gomba fricassée ( becsinált ) Elkészítése:

A gombát megmossuk, szeletekre vágjuk, meglocsoljuk citromlével és a vajon kissé megpároljuk. Megsózzuk, rászórjuk a lisztet és kevés borst, elkavarjuk, majd felöntjük az alaplével és negyed óráig közepes lángon főzzük. A tojássárgáját elkavarjuk a tejszínnel és a mártásba kavarjuk. Azonnal tálaljuk.

Gomba fricassée

Forrás: aledakonyhaja