Gombafasírt recept

Gombafasírt recept

A gombafasírt recept Hozzávalói 8 személyre:

  • 1000g friss gomba – champion
  • 6-7 zsemle
  • 2 tojás
  • 1 fej vöröshagyma
  • olíva olaj
  • frissen őrölt bors
  • őrölt kömény
  • friss petrezselyem

A gombafasírt recept Elkészítése:

gombafasírt recept

  1.  A Zsemléket beáztatod, majd kinyomkod

  2. mehet hozzá a tojás, fűszerek, só és az olíva olajon megfuttatott apróra vágott vöröshagyma

  3. Összekever és mehet a kizsírozott vagy olajozott tepsibe.

  4. 160-170 fokon kb, 1-1,5h süt. KÉSZ

 

gombafasírt recept

 

a Pikantéria csapata – by Tommy

Tipp, arra az esetre ha te szeretnél gombát szedni – így ismerheted fel a jó csiperkét:

  • Mezei csiperke – Agaricus campestris
    Ez a gomba ehető. Kalap: 3-12 cm átmérőjű, fiatalon félgömb alakú, majd domború, végül ellaposodik. Fehéres, okker, felülete selymes-szálas vagy barna pikkelyes.
  • Lemezek: sűrűn és szabadon állók, szélesek, fiatalon élénk rózsaszínűek, majd húsvörösek, végül feketésbarnák lesznek.
  • Tönk: 3-10 cm hosszú, 1-2 cm vastag, hengeres vagy orsó formájú, lefelé keskenyedő, fehéres, gallérja vékony, múlékony, lelógó, felülete a gallér alatt kissé pelyhes.
  • Hús: vastag, puha, fehéres, elvágva nem vagy csak gyengén vörösödik, jellegzetes „csiperkeszagú” és jóízű.
  • Előfordulás: májustól novemberig, legelőkön, füves helyeken növő, gyakori faj.
  • Étkezési érték: ehető.
  • Megjegyzés: a mérgező karbolszagú csiperkével téveszthető össze.

 

Forrás: miskolcigombasz.hu Albert-Locsmándi-Vasas – Ismerjük fel a gombákat!

Magyar Mikológiai Társaság gombanévjegyzék (2017.04.26)