Gombafasírt recept
A gombafasírt recept Hozzávalói 8 személyre:
- 1000g friss gomba – champion
- 6-7 zsemle
- 2 tojás
- 1 fej vöröshagyma
- olíva olaj
- só
- frissen őrölt bors
- őrölt kömény
- friss petrezselyem
A gombafasírt recept Elkészítése:
-
A Zsemléket beáztatod, majd kinyomkod
-
mehet hozzá a tojás, fűszerek, só és az olíva olajon megfuttatott apróra vágott vöröshagyma
-
Összekever és mehet a kizsírozott vagy olajozott tepsibe.
-
160-170 fokon kb, 1-1,5h süt. KÉSZ
a Pikantéria csapata – by Tommy
Tipp, arra az esetre ha te szeretnél gombát szedni – így ismerheted fel a jó csiperkét:
- Mezei csiperke – Agaricus campestris
Ez a gomba ehető. Kalap: 3-12 cm átmérőjű, fiatalon félgömb alakú, majd domború, végül ellaposodik. Fehéres, okker, felülete selymes-szálas vagy barna pikkelyes. - Lemezek: sűrűn és szabadon állók, szélesek, fiatalon élénk rózsaszínűek, majd húsvörösek, végül feketésbarnák lesznek.
- Tönk: 3-10 cm hosszú, 1-2 cm vastag, hengeres vagy orsó formájú, lefelé keskenyedő, fehéres, gallérja vékony, múlékony, lelógó, felülete a gallér alatt kissé pelyhes.
- Hús: vastag, puha, fehéres, elvágva nem vagy csak gyengén vörösödik, jellegzetes „csiperkeszagú” és jóízű.
- Előfordulás: májustól novemberig, legelőkön, füves helyeken növő, gyakori faj.
- Étkezési érték: ehető.
- Megjegyzés: a mérgező karbolszagú csiperkével téveszthető össze.
Forrás: miskolcigombasz.hu Albert-Locsmándi-Vasas – Ismerjük fel a gombákat!
Magyar Mikológiai Társaság gombanévjegyzék (2017.04.26)