Gluténmentes rántotthús-bunda, recept

Olyan, mint az eredeti. A gluténmentes rántotthús elkészítéséhez nem kell különleges, drága hozzávaló.
A gluténmentes rántotthús-bundát kukoricadarából és kukoricapehelyből készítjük, előtte érdemes a húst joghurtban megpácolni, mert így lesz igazán omlós és finom. Lisztérzékenyek is bátran fogyaszthatják.
Gluténmentes rántotthús-bunda Hozzávalói 4 személyre:
- 10 evőkanál apró szemű kukoricadara
- 5 evőkanál kukoricapehely
- 70 dkg sertésszelet
- 2 natúr joghurt
- 2 tojás
- 1 teáskanál pirospaprika
- 5 evőkanál étolaj
- 1 kávéskanál kakukkfű
- 1 fokhagyma
- só
- bors
Elkészítés ideje:
Előkészítés: 15 perc, sütés: 50 perc
A Gluténmentes rántotthús-bunda Elkészítése:
A páchoz keverd össze a joghurtot a kakukkfűvel, a pirospaprikával és a pépesre zúzott fokhagymával, majd érleld benne a kiklopfolt hússzeleteket egy óra hosszat. Ettől lesz az íze igazán intenzív. Ha nincs időd a pácra, az sem gond, mert már a kukoricadara is felszívja a külső zsiradékot, így a hús belül finom omlós marad. Ez esetben sózd és borsozd a húst bundázás előtt.
A panírhoz verd fel a tojásokat, és merítsd meg benne a hússzeletek mindkét oldalát. Ezután villával törd apróra a kukoricapelyhet, majd keverd össze a kukoricadarával, és ebben forgasd meg a húsokat. Forrósítsd fel az étolajat, és tedd bele a panírozott hússzeleteket. Fontos, hogy az olaj a hússzeletek feléig érjen, és kellőképp forró legyen a sütés kezdetekor. Közepes lángon süsd a húsok mindkét oldalát négy-négy percig, amíg aranybarnára nem sülnek. Megfordításkor ügyelj rá, hogy a panír ne sérüljön. Miután kiszedted a húsokat, rakd őket papírtörlőre, és jól csepegtesd le. Salátával vagy petrezselymes krumplival tálalhatod.
Naponta új recept ötletekért, találkozzunk a FaceBook on is.
A Pikantéria Hivatalos Facebook Oldala
Forrás: femina.hu